Toyota Concept-i - automobilul viitorului! (Video)
5 Ianuarie 2017, 11:25
La expoziţia inovaţiilor CES 2017 cei de la Toyota au dezvăluit adevăratul automobil al viitorului! Numit Concept-i, acesta a fost proiectat în studioul de design Calty din California. Designerii i-au redat un caracter extrem de futurist, dar şi o faţă, care interacţionează cu lumea din jur!
Datorită blocurilor optice care clipesc, informaţiilor ce apar pe portiere şi pe posterior, Toyota Concept-i poate întâmpina conducătorul cu un mesaj sau atenţiona alţi participanţi la trafic despre intenţiile vehiculului, de asemenea, cu mesaje sau semne de atenţionare.
Conform celor de la Toyota noul Concept-i este focusat asupra relaţiei dintre conducător şi vehiculul, aceasta fiind mai presus decât condusul autonom sau conectivitatea modernă. Vehiculul trebuie să fie companionul
de încredere pentru conducător, iar această conexiune o realizează inteligenţa artificială, numită Yui.
„Casa” lui Yui se află într-un display circular de la mijlocul bordului frontal. Yui se perfecţionează în timp, monitorizând starea conducătorului, preferinţele acestuia şi atenţionându-l despre ceea ce are nevoie pe panourile frontale, laterale şi scaune, cu imagini, lumini sau chiar atingeri!
Monitorizând atenţia şi concentraţia conducătorului, Yui poate activa condusul autonom pe o perioadă mai îndelungată, dacă conducătorul este obosit sau neatent. Conform producătorului nipon, indiferent dacă va conduce singur sau va oferi acest lucrul maşinii, conducătorul va fi protejat 100%, pentru că maşina va fi practic incapabilă să producă accidente! Totul se va datora nivelului 5 de condus autonom. Producătorul însă, menţionează că nivelul 5 va fi greu de atins, iar vehiculele autonome promise de mai mulţi producători auto către anul 2020 vor putea oferi cel mult nivelul 4 de condus autonom, care nu va exclude implicarea totală a conducătorului, ceea ce va putea face nivelul 5.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,439
GALERIE FOTO (44 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!