Viitoarele motoare pe benzină Mazda nu vor mai avea nevoie de bujii! Vor fi cu 30% mai eficiente!
17 Ianuarie 2017, 11:43
Nu este o noutate, precum cei de la Mazda ar lucra asupra propulsorului pe benzină, care va utiliza aprinderea prin presiune, în locul aprinderii prin scânteie. Acum însă, s-a strecurat informaţia despre momentul apariţiei acestor propulsoare. Deja în anul 2018 va debuta noua generaţie a propulsoarelor pe benzină SkyActiv-G, care se vor dezice de bujii în favoarea aprinderii prin presiune, care se utilizează pe motoarele diesel. Chiar şi la momentul de faţă motoarele SkyActiv-G dispun de un raport de compresie destul de mare pentru propulsoare pe benzină, de tocmai 14:1, ceea ce le face potente şi eficiente. Pentru a se dezice de bujii, acest raport va trebui ridicat la 18:1, pentru ca aprinderea să fie efectuată atunci când are loc comprimarea amestecului de benzină şi aer.

Totuşi, pentru aceasta inginerii vor trebui să calculeze totul exact şi să dozeze precis cantitatea de benzină, pentru că cea din urmă se aprinde diferit, faţă de motorină. Anterior mai mulţi constructori experimentau cu asemenea tehnologie, dar nu au reuşit să scoată pe piaţă o soluţie viabilă şi ieftină în producţie. Inginerii Mazda însă, au un bagaj foarte vast de cunoştinţe în domeniul îmbunătăţirii motoarelor cu ardere internă, fără a utiliza turbocompresoare sau electrificarea, dar şi o experienţă mare cu propulsoare cu raport de compresie sporit. Se aşteaptă că viitoarea generaţie a propulsoarelor Skyactiv-G
va fi cu 30% mai eficientă şi ecologică decât propulsoarele pe benzină actuale! Acestea vor apărea pe modelul Mazda3, cel mai probabil de nouă generaţie.

Cei de la Mazda însă, nu se vor dezice
de electrificare. În 2019 Mazda va scoate şi primul vehicul pur electric, care ar putea primi şi o versiune cu generator de energie pe baza unui nou propulsor rotativ Wankel.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
2
3,724
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!