De astăzi vămuirea automobilelor din stânga Nistrului este simplificată
24 Februarie 2017, 10:55
Hotărârea, care este menită de a simplifica plasarea în regim vamal de import a mijloacelor de transport din stânga Nistrului a fost publicată în Monitorul Oficial. Astfel, începând cu ziua de astăzi, 24 februarie 2017, proprietarii vehiculelor cu numere transnistrene, le vor putea vămui printr-o metodă simplificată, care nu va necesita prezentarea în original a actelor în baza cărora acestea au fost introduse în Republica Moldova. În rezultat, pentru vămuirea vehiculelor va fi necesară doar completarea de către solicitant a declarației vamale și a unei declarații scrise pe propria răspundere
cu privire la veridicitatea informațiilor prezentate, cu anexarea la ultima a documentelor confirmative, eliberate în unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului și mun. Bender.

Reamintim că persoanele fizice rezidente, care au deținut până la 1 noiembrie 2016 mijloace de transport cu plăcuțe eliberate în unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului și mun. Bender le pot vămui în Republica Moldova, indiferent de termenul de exploatare, cu achitarea accizei în mărime de 30% din cota accizei stabilită pentru anul 2016.
Pot fi vămuite şi vehiculele mai vechi de 10 ani, cu achitarea a 30% din cota accizei pentru anul 2016 stabilită pentru vehicule cu o vechime de 10 ani.

Vămuirea vehiculelor cu numere transnistrene, dar şi a vehiculelor cu numere străine, poate fi realizată până pe data de 1 aprilie 2017. După 1 aprilie, cetăţenii cu permis de conducere al Republicii Moldova, nu vor mai putea circula pe drumurile publice a Moldovei cu vehicule înmatriculate în regiunea transnistreană.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
3,454
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!