Google a plătit atât de mult celor care elaborau vehiculele autonome, încât lucrătorii au plecat când s-au îmbogăţit!
15 Februarie 2017, 10:55
De câţiva ani deja cei de la Google lucrează asupra automobilului autonom, iar pentru aceasta a fost creat proiectul independent numit
acum Waymo, care odată cu lansarea primului prototip de automobil autonom în 2010 a primit un sistem incredibil de remunerare a lucrătorilor, bazat pe valoarea proiectului, oferindu-le şi echitate în cadrul proiectului unora din ei.
Acest sistem de remunerare a fost creat pentru a motiva angajaţii şi pentru ca cei din urmă să nu plece la concurenţi. Ironic însă, din cauza bonusurilor, care în unele cazuri se multiplicau la 16, angajaţii „veterani” primeau milioane de dolari, iar în rezultat, unii din ei au devenit într-atât de bogaţi, încât au decis să plece! Unii s-au „pensionat”, primind prea mulţi bani, chiar şi după standardele Google, iar alţii au plecat la noile start-up-uri, precum Otto - compania care a creat camionul autonom, procurată recent de către Uber şi la Argo AI, care a primit de curând un miliard de dolari din partea celor de la Ford.

Plecarea masivă a specialiştilor i-a impus pe cei de la Google să revizuiască sistemul de remunerare, care a ridicat substanţial costurile proiectului, iar acum lucrătorii nu vor mai primi bonusuri, multiplicate la 16. La moment Waymo continuă proiectul vehiculului autonom în parteneriat cu cei de la Chrysler şi Honda.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,725
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!