Mitsubishi Eclipse reînvie oficial în caroserie de… SUV compact!
14 Februarie 2017, 11:45
Modelul Mitsubishi Eclipse a fost un sport-car compact produs în patru generaţii în perioada anilor 1989-2012. A cincea generaţie însă, nu va avea nimic în comun cu modelul sportiv, pentru că va fi un SUV compact! La Salonul Auto de la Geneva cei de la Mitsubishi vor dezvălui un nou SUV compact, care va adera la actualele modele ASX şi Outlander, niponii confirmând şi denumirea acestuia – Eclipse Cross! Noul Mitsubishi Eclipse Cross ne este prezentat în două imagini noi de teasing, iar pe lângă silueta dezvăluită anterior, putem vedea partea frontală şi posteriorul, unde se citeşte clar denumirea modelului. De ce au utilizat o denumire, care era atribuită unui sport-car? Se pare că cei de la Mitsubishi nu au dorit să cheltuie bani, pentru a înregistra o nouă denumire şi au ales o denumire, pe care o aveau la dispoziţie.
Şi nu este primul caz de acest fel. Amintiţi-vă despre hatchback-ul compact Space Star, care a primit o denumire utilizate de către un monovolum compact… Denumirea Eclipse Cross va fi utilizată şi în SUA,
unde Eclipse, de asemenea, a fost o denumire înregistrată şi este bine cunoscută, majoritatea modelelor Eclipse fiind vândute anume în America de Nord. Se pare că noul SUV compact îşi doreşte să „Eclipseze” concurenţa!
Noul Eclipse Cross va avea un design dinamic de coupe (de unde şi vine asocierea cu vechiul Eclipse), inspirat din conceptul XR-PHEV II, aripi musculoase şi montanţi spate înclinaţi, pe care se vor adăposti blocurile optice generoase, conectate între ele printr-un spoiler „luminiscent”.

Noul SUV compact al celor de la Mitsubishi ar putea primi o unitate pe benzină de 1.5 litri turbo, opţiunea unui diesel, disponibilitatea tracţiunii integrale S-AWC şi variator CVT, dar, pe viitor şi o versiune plug-in hibrid, care va avea un motor electric montat pe axul spate.

Mai multe informaţii despre noul Mitsubishi Eclipse Cross vom afla mai aproape de premiera mondială.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,071
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!