Noua Skoda Octavia RS facelift primeşte versiune de 245 CP!
3 Februarie 2017, 15:18
După premiera noii Skoda Octavia RS facelift, puterea căreia a crescut la 230 CP, modelul dinamic a rămas fără versiune de top, locul căreia îl ocupa
Octavia RS 230. Nu putea rămâne puterea la acelaşi nivel de 230 CP! Astfel, cei de la Skoda au sporit puterea benzinarului 2.0 TSI la 245 CP (+15 CP) în timp ce cuplul motorului a ajuns la 370 Nm (+20 Nm)!
În rezultat, noua Skoda Octavia RS 245 devine cea mai potentă Octavia din istorie, fiind capabilă să accelereze de la 0 la 100 km/h în 6.6 secunde (-0.1 sec.), în timp ce versiunea break, Octavia Combi RS 245, atinge aceeaşi viteză în 6.7 secunde.
Ce viteză maximă pot atinge modelele, nu este menţionat, intuim însă că aceasta va fi la acelaşi nivel de 250 km/h, precum şi pe modelele „obişnuite” Octavia RS. Noile modele sunt disponibile atât cu cutia manuală în 6 trepte, cât şi cu noua cutie DSG cu 7 trepte. La exterior noua Skoda Octavia RS 245 se deosebeşte
doar prin finalele sistemului de evacuare vopsite în culoarea neagră lucioasă, în timp ce jantele bicolore de 19 inch sunt standarde pentru modelul Octavia RS 245 (opţionale pe Octavia RS).
La interior apar elementele specifice modelului de top Octavia RS 245, precum inserţiile din aluminiu cu iluminare ambientală (10 culori la alegere). Şasiul sport este cu 14 mm mai coborât, iar ecartamentul spate cu 38 mm mai mare faţă de modelele Octavia obişnuite.

Un alt element specific modelului Octavia RS 245 este diferenţialul autoblocabil VAQ. Fiind controlat electronic, diferenţialul VAQ poate transfera cuplul între roţile faţă cu efect de distribuire vectorială. Spre exemplu, la atacarea unei curbe mai mult cuplu este transferat roţii de pe exteriorul virajului şi mai puţin cuplu celei de la interior, astfel sporeşte viteza în curbe şi este eliminat efectul de subvirare.

Premiera noii Skoda Octavia RS 245 va avea loc la Salonul Auto de la Geneva la începutul lunii martie.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
5,973
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!