Noul Pagani Huayra Roadster – opera de artă cu motor AMG
15 Februarie 2017, 09:31
La Salonul Auto de la Geneva producătorul italian de super-car-uri Pagani, va dezvălui noua Huayra Roadster. Ce poate fi atât de special într-o versiune decapotabilă al
coupe-ului Huayra, care se produce încă din 2012, vă veţi întreba? Totul! Practic fiecare penel de la exterior este
absolut nou! Designul fiind împrospătat şi readus la stilul mai angular şi feroce, cu care ne delecta modelul Zonda. Şi arată excepţional!
Fiind lipsită de acoperiş noua Huayra Roadster a fost lipsită şi de uşile de tip „Gullwing”, având portiere ce se deschid în mod tradiţional. Acoperişul în sine este unul de tip targa cu sticlă integrată.
Acesta este stocat în garaj, iar în caz de vă prinde ploaia, poate fi ataşat un acoperiş „de urgenţă” din material textil, care este stocat în portbagajul din faţă.
De obicei modelele decapotabile ar trebui să crească în greutate, însă nu este şi cazul noii Huayra Roadster, care este mai uşoară decât coupe-ul! Caroseria decapotabilei a devenit cu 52% mai rigidă datorită unui material inovator numit Carbo-Trax HP52, care combină fibra de carbon cu titanul, iar greutatea a fost redusă cu 80 kg la 1,280 kg, comparativ cu versiunea coupe! La reducerea greutăţii ajută şi noua transmisie în 7 trepte cu un ambreiaj, care a fost elaborată pentru Huayra BC şi este cu 40% mai uşoară, dar şi suspensia inspirată din aceeaşi Huayra BC, care este cu 25% mai uşoară.
Noua Huayra Roadster vine cu noi jante de 20 de inch pe axul faţă şi 21 de inch pe axul spate, cu sistem de frânare Brembo cu discuri carbon-ceramice de 380 mm, etriere în 6 pistoane pe axul faţă şi 4 pistoane pe axul spate, dar şi un sistem de stabilitate cu cinci regimuri.
Propulsorul Mercedes-AMG de 6.0 litri V12 Biturbo dispune acum de turbocompresoare mai performante, cu ajutorul cărora s-a redus turbolag-ul şi a crescut puterea de la 720 la 764 CP şi 1,000 Nm! Performanţele dinamice
nu au fost anunţate, noua Huayra Roadster însă ar trebui să accelereze de la 0 la 100 km/h în 3.0 secunde şi să indice o viteză maximă de peste 350 km/h (3.3 secunde şi 360 km/h pentru Huayra Coupe).
Doar 100 de exemplare Pagani Huayra Roadster vor fi produse, toate fiind
deja cumpărate cu 2.28
milioane de euro fiecare…
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,927
GALERIE FOTO (18 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!