Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Peugeot a procurat renumitul brand indian Ambassador pentru a cuceri India

17 Februarie 2017 - 12:05
Denis Godorozea
Peugeot a procurat renumitul brand indian Ambassador pentru a cuceri India
Cel mai faimos automobil indian, cu siguranţă este Hindustan Ambassator. Produs în perioada anilor 1958-2014, pe baza modelului britanic Moris Oxford Series III, modelul Ambassador şi până în ziua de astăzi cutreieră India în lung şi-n lat în mare parte, în calitate de taxi. Timp de 56 de ani Hindustan Ambassador a dominat piaţa din India, fiind apoi răpus de modelele mult mai accesibile, Maruti-Suzuki.

Pentru a reveni în forţă pe piaţa din India, cei de la PSA Peugeot-Citroen, au procurat brandul Ambassador de la Hindustan Motors cu 800 milioane de rupii (11,220,000 de euro).

Astfel, se pare că modelele Peugeot vor intra pe piaţa din India sub denumirea de Ambassador, o denumire mult mai apropiată de sufletul indienilor, decât brandul necunoscut Peugeot, deşi francezii au existat pe piaţa indiană o perioadă scurtă de timp, părăsind-o acum 20 de ani. O posibilitate ar fi şi crearea unor modele „low-cost” special pentru brandul Ambassador, care vor fi destinate pieţei din India. Totuşi, având în vedere că anul trecut cei de la Peugeot au încheiat un contract cu CK Birla Group, pentru utilizarea uzinei Hindustan Motors din Chennai, Tamil Nadu, unde la moment sunt produse modele Mitsubishi, se pare că aici vor fi produse modelele actuale, cel mai probabil, sedanul accesibil Peugeot 301, care ar putea primi denumirea Ambassador. Conform celor de la Peugeot, anual la uzina indiană vor fi produse 10-15 mii de automobile.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter