Quant 48Volt – super-sedanul electric accelerează în 2.4 secunde, atinge 300 km/h şi are o autonomie de 1,000 km!
21 Februarie 2017, 15:10
La Salonul Auto de la Geneva cei
de la nanoFlowcell vin cu noutăţi impresionante. O nouă interpretare
a limuzinei electrice Quant, numită Quant 48Volt. La exterior aceasta
arată similar modelului Quant F, prezentat la Geneva în 2015, cu excepţia conturului uşilor din partea de jos, vopsit într-o culoare contrastantă, dar şi a posteriorului complet revizuit. Cele mai importante schimbări însă, s-au produs la substratul tehnic.
Conform şefului nanoFlowcell, Nunzio La Vecchia, compania a ajuns la o descoperire incredibilă, care a îmbunătăţit tehnologia nanoFlowcell, datorită controlului direct şi variabil al celulelor de combustibil, care a
eliminat necesitatea în supracapacitorii grei şi costisitori. Mai mult decât atât, voltajul a fost redus de la 700 de volţi la doar 48 de volţi, fără a compromite performanţele incredibile!
În rezultat sistemul de propulsie este mai uşor decât a fost anterior, acum fiind mai uşor şi decât un sistem pur electric sau un sistem de celule de combustibil, care utilizează hidrogenul pe post de combustibil.
Precum anterior, pentru funcţionarea maşinii sistemul nanoFlowcell este alimentat cu două lichide ionizate, unul cu sarcină pozitivă şi altul cu sarcină negativă, acestea oferind o autonomie cu 25% mai mare decât cea a predecesorului, un total de 1,000 de kilometri, după care electrolitul necesită de a fi schimbat.
Noul super-sedan Quant 48Volt dispune de patru motoare electrice de voltaj scăzut, care oferă un total de peste 760 CP. Datorită tracţiunii integrale şi greutăţii reduse a sistemului
de propulsie, Quant 48Volt poate accelera de la 0 la 100 km/h mai rapid decât predecesorul – în doar 2.4 secunde (-0.4 sec.)! Viteza maximă este limitată la 300 km/h.
Datorită inovaţiilor implementate, noul sistem de propulsie a devenit mai ieften în producţie şi este practic gata de producţia în serie, fiind testat cu succes în Germania pe modelul compact Quantino 48Volt.
Şi din punct de vedere al siguranţei, sistemul cu voltaj scăzut este mult mai sigur decât un sistem de voltaj mare, care pe unele modele electrice ajunge şi la 800 volţi.
O tehnologie care pare să fie prea bună, ca să fie adevărată. Sperăm că în viitor aceasta va revoluţiona lumea auto. În fine, va apărea nevoia şi de staţii de încărcare cu lichidele ionizate, iar lipsa infrastructurii ar putea fi un impediment enorm în dezvoltarea acestei tehnologii.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
3,932
GALERIE FOTO (9 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!