Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Această Toyota Auris a fost transformată într-un monstru de 1,000 CP creat pentru Drift! (Video)

28 Martie 2017 - 17:24
Denis Godorozea
Această Toyota Auris a fost transformată într-un monstru de 1,000 CP creat pentru Drift! (Video)
Nu este pentru prima data, atunci când cei de la Toyota utilizează automobile cu tracţiune faţă în competiţii, unde este nevoie de tracţiune spate. Acest lucru se poate spune, spre exemplu, despre competiţia NASCAR, unde participă Toyota Camry cu tracţiune spate (cel puţin are aparenţa unui Camry…) sau campionatul american de drifting, Formula D, în care norvegianul Fredric Aasbo participa cu un Scion tC cu tracţiune spate, fiind bazat pe un model ce vine din uzină cu tracţiunea faţă.

Uite că acelaşi pilot norvegian, a şocat cu noua sa maşină pentru campionatul Formula D din acest an. Aţi mai văzut vreodată o Toyota Auris cu tracţiune spate?! Uite că acum vedeţi una! De fapt, pe piaţa nord-americană Auris-ul european este vândut drept Toyota Corolla iM, cunoscută anterior ca Scion iM, până la desfiinţarea brandului Scion.

Pentru că este poziţionat drept un hatchback cu tente sportive şi cu un „look” agresiv, destinat tineretului, acesta a fost transformat într-o maşină de drift, pentru a atrage atenţia publicului. De ce nu au ales drept platformă o Toyota GT86, vă veţi întreba? Pentru că Formula D este plină de ele, iar un hatchback destinat drifting-ului este o raritate şi se va bucura de o atenţie deosebită, ceea ce se va răsfrânge pozitiv şi asupra vânzărilor.

Ei bine, aproape ca şi în cazul lui Camry pentru NASCAR, din acest Auris/Corolla iM, nu a mai rămas aproape nimic, în afară de caroserie, totul fiind modificat substanţial. Maşina a fost construită de către echipa Papadakis Racing, care a modificat absolut totul, creând un adevărat monstru cu tracţiunea spate din hatchback-ul „european”!

Acesta este dotat cu unitatea 2AR în 4 cilindri în linie amplasată longitudinal, volumul căreia a fost sporit de la 2.5 la 2.7 litri, fiind dotată cu un turbocompresor twin-scroll BorgWarner EFR 9174, care împreună cu protoxid de azot livrează un total de 1,000 CP şi un cuplu maxim de 1,152 Nm! Puterea imensă este transmisă roţilor spate prin intermediul unei cutii de viteze în 4 trepte.

Pentru a justifica crearea acestui proiect, a fost lansat şi un filmuleţ, în care se face asocierea cu renumitul desen animat Initial D, în care figura Toyota Corolla AE86 – un hatchback cu tracţiune spate din anii ’80 ai secolului trecut cu predilecţia pentru drifting! Iată că au şi găsit o conexiune istorică!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE):
GALERIE FOTO (20 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter