Euro NCAP a testat noile Audi Q5, Land Rover Discovery, Toyota C-HR, Citroen C3, Fiat 500 şi Ford Ka+ (Video)
1 Martie 2017, 15:14
Într-o nouă serie de teste, Euro NCAP a verificat siguranţa modelelor Audi Q5, Land Rover Discovery, Toyota C-HR, Citroen C3, Fiat 500 şi Ford Ka+.
Doar SUV-urile s-au învrednicit de 5 stele Euro NCAP, în timp ce micuţii au şchiopătat la capitolul siguranţă, primind patru şi, respectiv câte trei stele.
Audi Q5 – 5 stele

Noul Audi Q5 a avut rezultate preponderent bune, cu excepţia impactului lateral cu stâlpul, în care protecţia cutiei toracice a primit un calificativ marginal. Acelaşi calificativ l-a primit şi gâtul copilului de 10 ani la impactul frontal, în timp ce la impactul lateral protecţia copiilor a fost maximală. Fiind dotat cu capotă activă, Audi Q5 a oferit protecţie predominant adecvată sau marginală, marginea capotei de la exterior fiind ceva mai tare, primind un calificativ prost. Sistemul de frânare autonomă a evitat impactul cu pietonul la viteze de până la 50 km/h, severitatea impactului fiind redusă la viteze de până la 60 km/h.
Land Rover Discovery – 5 stele

Noul Land Rover Discovery a primit 5 stele, dar nu şi fără probleme. În timpul impactului cu o acoperire de 40% a părţii frontale, airbag-ul şoferului nu s-a umflat suficient de mult, capul manechinului atingând volanul.

După impactul lateral, portiera conducătorului s-a deschis, ceea ce prezintă pericol în viaţa reală.

Protecţia pieptului la impactul cu o acoperire totală a părţii frontale a fost adecvată pentru conducător şi marginală pentru pasagerul spate, în timp ce protecţia gâtului pasagerului spate la impactul din spate, a fost proastă. Sistemul de
frânare autonomă a evitat impactul cu pietonul la viteze de până la 40 km/h,
severitatea impactului fiind redusă la viteze de până la 60 km/h.
Toyota C-HR – 5 stele

Cu excepţia protecţie copiilor, noua Toyota C-HR a oferit o siguranţă superioară făţă de modelul Audi Q5, fiind cea mai sigură maşină din această serie de teste. SUV-ul nipon a oferit o protecţie bună sau adecvată la impactele frontale şi o protecţie bună la cele laterale şi spate. Protecţia toracelui copilului de 10 ani a fost marginală la impactul frontal, ceea ce a scăzut calificativul pentru protecţia copiilor. Sistemul de frânare autonomă, care face parte din pachetul standard Toyota Safety Sense, a primit calificativul maxim pentru evitarea impactului sau reducerea severităţii acestuia.
Citroen C3 – 4 stele

Noul Citroen C3 a primit calificativul de 4 stele, doar din cauza că nu este disponibil cu un sistem autonom de frânare, fără de care nici un model nu poate primi 5 stele. În rest, micuţul a demonstrat o protecţie predominant bună sau adecvată în toate testele de impact.
Fiat 500 – 3 stele

Fiind în producţie deja de 10 ani, Fiat 500 a trecut recent printr-un facelift de mijloc de carieră, iar cei de la Euro NCAP au decis să verifice siguranţa acestui „bătrânel”. La impactul cu o acoperire totală a părţii frontale, Fiat 500 facelift a oferit o protecţie proastă, atât pentru capul conducătorului, cât şi pentru capul şi toracele pasagerului spate. Indisponibilitatea sistemului de frânare autonomă a mai exclus „o stea” din ecuaţie…
Ford Ka+ - 3 stele

Deşi este un model nou, Ford Ka+ a demonstrat o protecţie mediocră, care i-a dezamăgit pe cei de la Euro NCAP. Structura bordului prezintă pericol pentru cei aflaţi pe scaunele faţă în timpul unui impact frontal, iar pasagerul spate a primit o protecţie slabă a capului şi proastă a toracelui în timpul impactului cu o acoperire totală a părţii frontale. Lipsa sistemului de frânare autonomă, de asemenea a redus calificativul.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,803
GALERIE VIDEO (6 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!