Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

GENEVA 2017 LIVE: Hyundai mizează pe hidrogen cu noul FE Fuel Cell Concept

8 Martie 2017 - 17:36
Denis Godorozea
GENEVA 2017 LIVE: Hyundai mizează pe hidrogen cu noul FE Fuel Cell Concept
Cât de complicată nu ar fi tehnologia vehiculelor electrice cu sistem de celule de combustibil alimentate de hidrogen, unii producători nu se dezic de această idee. Toyota și Honda au și lansat vehicule de producție, care utilizează această tehnologie.

Uite că și Hyundai face parte din puținii producători auto, care pledează pentru o „Societate de Hidrogen”.

După mai multe teste efectuate cu vehiculul Tucson ix35 Fuel Cell, inginerii coreeni au elaborat noua generație a sistemului celulelor de combustibil, pe care au dezvăluit-o la Geneva pe conceptul Hyundai FF Fuel Cell Concept. Sistemul integrat în acest SUV futurist este cu 20% mai ușor, cu 10% mai eficient și are o capacitate cu 30% mai mare față de sistemul utilizat în Tucson ix35 Fuel Cell. În rezultat autonomia cu un singur plin de hidrogen, care se face în aproximativ trei minute, depășește 800 km!

Deja în 2018 cei de la Hyundai promit că vor lansa un SUV Fuel Cell de producție, care va utiliza această tehnologie! Nouă ne rămâne doar să sperăm, că modelul de producție nu va fi scump, iar la apariția acestuia rețeaua stațiilor de alimentare cu hidrogen să fie mai răspândită.

Speranțe și doar speranțe…
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (16 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter