Jaguar va lansa un SUV compact pur electric în 2018!
22 Martie 2017, 11:48
Relativ recent, în 2016, producătorul britanic Jaguar a lansat primul său SUV din istorie, modelul F-PACE. Curând gama de SUV-uri Jaguar va fi extinsă cu un model mai compact. Nu va fi un model oarecare însă, ci unul pur
electric! Da, este vorba despre modelul I-PACE, dezvăluit iniţial în calitate de concept la Salonul Auto de la Los Angeles, iar mai apoi şi în premieră europeană la Salonul Auto de la Geneva. Recent Jaguar I-PACE a
fost testat pe drumurile publice din Londra, iar versiunea sa de producţie este aşteptată către sfârşitul acestui an, în timp ce primele exemplare vor ajunge la clienţi în a doua jumătate a anului 2018!
Jaguar I-PACE va fi un model revoluţionar, care, în mare parte, va fi identic conceptului. Astfel, I-PACE se va caracteriza prin acelaşi design agresiv, care aduce aminte de F-PACE, dar va avea proporţii un pic neobişnuite, cu o siluetă dinamică şi o parte frontală scurtă.
Aceasta se datorează platformei pur electrice, cu bateriile amplasate în podea şi două motoare electrice amplasate pe ambele axe. Astfel, lipsa motorului cu ardere internă şi a contribuit la silueta caracteristică prin care se deosebeşte I-PACE. Partea frontală însă, adăposteşte nu doar unul din cele două motoare electrice, dar şi un compartiment pentru bagaje cu volum de 28 de litri.
Desigur, există şi un portbagaj convenţional, care oferă un volum de 530 de litri. Aici şi se observă beneficiul unui substrat pur electric, care oferă mai mult spaţiu pentru bagaje şi un interior spaţios fără de tunel central cu o podea dreaptă.
La interiorul modelului de producţie se va regăsi planşa de bord digitală, volanul cu butoane tactile şi sistemul multimedia avansat cu display
de 12 inch. Vor fi păstrate până şi mânerile retractabile, precum pe sport-car-ul F-TYPE.
Având 4,680 mm în lungime, 1,890 mm în lăţime şi o înălţime de 1,560 mm, Jaguar I-PACE este cu doar 51 mm mai scurt, cu 46 mm mai îngust şi cu 92 mm mai scund faţă de F-PACE, ampatamentul însă, este cu tocmai 116 mm mai mare şi constituie 2,990 mm!
Astfel, cei de la bord nu vor
fi lipsiţi de spaţiu util.
Platformă pur electrică combină două motoare electrice pentru un total de 400 CP şi 700 Nm, ceea ce îi permite să accelereze de la 0 la 100 km/h în jur de 4 secunde, în timp ce pachetul de
baterii litiu-ion de 90 kWh amplasat în podea oferă o autonomie de peste 500 de kilometri. Acesta poate fi încărcat până la 80% în 90 de minute la o staţie de încărcare rapidă de 50 kW. Încărcarea deplină la aceeaşi staţie va dura puţin peste două ore. Aproximativ aceste caracteristici le va avea şi versiunea de producţie a modelului I-PACE.
Este un început de o nouă eră pentru producătorul britanic, care în curând va oferi un vehicul electric viabil, cu autonomie destul de mare pentru
călătorii mai îndepărtate, tehnologii de ultimă oră şi un spirit dinamic, caracteristic brandului Jaguar, care va bucura pe cel de la volan.
Potrivit celor de la Jaguar, preţul pentru viitorul Jaguar I-PACE va fi cu 10-15% mai mare faţă de versiunea de top al lui F-PACE. Astfel, se aşteaptă ca acesta să fie de aproximativ 80,000 de euro.
PiataAuto.mdRedacţia PiataAuto.md, cu referire la Jaguar Moldova
0
2,050
GALERIE FOTO (21 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!