Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Noul Porsche Panamera Sport Turismo a avut predecesor apărut acum mai bine de 30 de ani! (Video)

20 Martie 2017 - 16:32
Denis Godorozea
Noul Porsche Panamera Sport Turismo a avut predecesor apărut acum mai bine de 30 de ani! (Video)
Recent, la Salonul Auto de la Geneva, cei de la Porsche au lansat o versiune mai practică a modelului Panamera, care a primit o caroserie de break dinamic, numită „shooting brake”. S-ar părea că cei de la Porsche pentru prima data lansează un model cu caroserie „shooting brake”, precum este noua Panamera Sport Turismo, dar în istoria Porsche, se pare că, au fost de toate!

Ideea unui „shooting brake” practic a fost elaborată acum mai bine de 30 de ani, pe baza modelului Porsche 928 S. Prototipul Porsche 928-4 a fost creat în centrul din Weissach, iar pe 19 septembrie 1984 oferit lui Ferry Porsche drept cadou la aniversarea sa de 75 de ani. Pe lângă blocurile optice faţă caraghioase, 928-4 se deosebea printr-un ampatament mărit cu 25 de centimetri, care a sporit spaţiul pentru picioarele pasagerilor banchetei spate cu 20 de centimetri, dar şi printr-un acoperiş mai drept, care a sporti spaţiul deasupra capurilor pasagerilor spate.

Hayonul a fost modificat, iar interiorul realizat din piele verde cu inserţii din material textil. Sub capotă se ascundea un V8 de 5.0 litri care dezvolta 310 CP şi propulsa shooting brake-ul de 1,625 kg până la viteza maximă de 260 km/h. În 1987 Ferry Porsche a mai primit un cadou, modelul unic numit 928 H50. Acesta continua idea lui 928-4, însă venea cu două uşi spate, care facilitau accesul pe bancheta spate.

Astfel, aceste două modele, pe care le-a condus Ferry Porsche, sunt considerate drept predecesoarele noului Porsche Panamera Sport Turismo.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
GALERIE FOTO (11 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter