Porsche pregătit să apere titlul de campion cu noul 919 Hybrid! (Video)
31 Martie 2017, 18:50
Astăzi, 31 martie 2017, cei de la Porsche au dezvăluit pe circuitul Royal Park noul prototip de curse 919 Hybrid, cu care vor să câștige, pentru a treia oară după revenire în cursele de anduranță, cursa de 24 de ore de
la Le Mans și campionatul mondial al curselor de anduranță WEC. După retragerea celor de la Audi din cursele
de anduranță, unicii competitori din categoria de vârf LMP1 vor fi cei de la Toyota, care promit să fie extrem de puternici în acest sezon.
Pentru anul 2017 Porsche 919 Hybrid a primit o serie de modificări la aerodinamică, șasiu și propulsia hibridă. Potrivit celor de la Porsche în jur de 60-70% din construcția prototipului sunt noi. Monococa, în mare parte, a rămas neschimbată față de prototipul din anul 2016, fiind ajustate dor unele elemente.
Pentru sporirea siguranței noul regulament FIA WEC prevede limite pentru dimensiunea elementelor aerodinamice, din cauza cărora se micșorează forța de apăsare, rezultativ și viteza în curbe.
Pentru a se încadra în noul regulament, cei de la Porsche au revizuit complet aerodinamica lui 919 Hybrid, care a primit două pachete aerodinamice diferite (în 2016 se permiteau trei pachete aerodinamice), unul fiind destinat în exclusivitate circuitului de
la Le Mans, Sarthe, care are o forță de apăsare mai mică, iar cel de-al doilea, cu o forță de apăsare mai mare, este destinat celorlalte circuite din cadrul campionatului WEC, unde sunt mai multe curbe și mai puține porțiuni în linie dreaptă, precum pe faimosul
circuit francez. La exterior noul Porsche 919 Hybrid, sare în evidență prin aripile sale mai înalte și mai late, care adăpostesc niște blocuri optice nemaivăzut de mari! Pe lateral și la posterior, inciziile de aer o fost modificate.
Propulsia hibridă, păstrează același concept, utilizat pe prototipul de anul trecut. Astfel, 919 Hybrid, dispune de un benzinar turboaspirat de 2.0 litri V4 care dezvoltă 500 CP, un motor electric pe axul față de 400 CP și două sisteme de recuperare a energiei – un sistem recuperează energia transformând
motorul electric în generator în timpul frânărilor (KERS), iar cel de-al doilea sistem recuperează energia gazelor de eșapament printr-o turbină conectată la un generator. Sistemele de recuperare încarcă un pachet de baterii litiu-ion, care propulsează motorul electric,
pentru un total al sistemului hibrid de aproximativ 900 CP. Cu o asemenea putere și o greutate de doar 875 kg, noul 919 Hybrid accelerează de la 0 la 100 km/h în 2.2 secunde, de la 0 la 200 km/h în 4.8 secunde și poate atinge o viteză maximă de peste 340 km/h!
Concurând în cea mai înaltă clasă de eficiență, 919 Hybrid poate utiliza până la 8 mega jouli de energie și 4.31 litri de benzină pe parcursul unui singur tur pe circuitul Sarthe care are o lungime de 13.629 de kilometri.
Șasiul, sistemul de control al tracțiunii și electronica, care ghidează cu sistemul hibrid, au fost îmbunătățite. Toate aceste îmbunătățiri duc la prelungirea duratei de viață a cauciucurilor, mai cu seamă, că pentru acest an numărul de seturi de cauciucuri pentru cursa de 24 de ore de la Le Mans a fost redus cu trei seturi.
În acest an cei de la Porsche vor concura cu două prototipuri 919 Hybrid. Echipajul cu numărul 1 va fi format din Neel Jani, Andre Lotterer și Nick Tandy, în timp ce mașina cu numărul doi va fi pilotată de către Timo Bernhard, Earl Bamber și Brendon Hartley. Prima cursă din campionatul WEC, va avea loc pe 16 aprilie și va fi cursa de 6 ore de la Silverstone.
Potrivit celor de la Porsche, competițiile din cadrul campionatului WEC asigură o platformă ideală pentru a elabora tehnologii revoluționare, care ulterior pot fi implementate în mașinile de producție, inclusiv într-un viitor hyper-car Porsche - succesorul lui 918 Spyder.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,487
GALERIE FOTO (22 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!