Și inspectorii ANTA ar putea primi procent din valoarea amenzilor!
31 Martie 2017, 13:14
După polițiștii cu statut de agent constatator, care vor primi trimestrial 25% din valoarea amenzilor încasate și inspectorii Agenției Naționale Transport Auto (ANTA) ar putea primi procent din valoarea amenzilor încasate. Inspectorii ANTA, care vor contribui la depistarea încălcărilor în domeniul transporturilor rutiere, în urma exercitării atribuțiilor de monitorizare și control, ar putea primi un bonus la salariu de 10% din valoarea amenzilor încasate. Această prevedere este menită să reducă
corupția, să crească eficiența inspectorilor și să echivaleze salariile inspectorilor ANTA, care monitorizează și fac verificări.

Vor fi aplicate și o serie de modificări legislației din domeniul transportului rutier de pasageri și mărfuri, inclusiv Codului Contravențional și a Codului Penal în vederea eficientizării combaterii cazurilor de transport rutier ilicit de persoane și bagaje, care ar urma să înăsprească metodelor de
sancționare a transportatorilor care își efectuează activitatea în gările clandestine sau prestează servicii auto în mod ilicit.

Mai mult decât atât, se propune și reducerea cu 40% a prețului pentru autorizațiile aferente transporturilor internaționale, ceea ce va contribui la reducerea costurilor pentru transportatorii naționali pe piața internațională.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru via Bizlaw.md și ANTA
0
2,749
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!