Termenul pentru vămuirea maşinilor străine cu reducere de 70% va fi prelungit cu trei luni!
23 Martie 2017, 11:28
Iniţial termenul pentru vămuirea cu reducere de 70% a vehiculelor cu numere de înmatriculare străine, care au fost introduse în Republica Moldova până în data de 1 noiembrie 2016, a fost stabilit pe o perioadă de trei luni - 1 ianuarie – 1 aprilie 2017. Pentru că această perioadă expiră foarte curând, iar fluxul celor ce doresc să vămuiască vehiculele sale este extrem de mare, Guvernul a hotărât să prelungească termenul cu alte trei luni, până în data de 1 iulie anul curent! De la începutul anului şi până pe 20 martie au fost vămuite cu reducere aproape 13,000 de maşini, care au ridicat încasările la bugetul de stat la 305 milioane de lei.
Au trecut doar câteva zile de atunci şi numărul automobilelor vămuite a crescut la 14,300 de unităţi, doar 1,200 de unităţi fiind din regiunea transnistreană.

Astfel, proprietarii de vehicule cu numere străine introduse în Moldova până în data de 1 noiembrie 2016, pot fi vămuite cu o reducere de 70% din cota accizei stabilite pentru anul 2016, indiferent de termenul de exploatare, pe o perioadă prelungită de trei luni. Pentru aceasta proprietarii trebuie să scoată vehiculele de la evidență din țara cu înregistrarea inițială și să prezinte următoarele acte:
• paşaportul tehnic al mijlocului de transport;

• documentul care confirmă dreptul de proprietate (contractul de vânzare-cumpărare, actul de donaţie, procura sau altele);

• certificatul care atestă achitarea taxei pentru folosirea drumurilor (vinieta), cu excepția mijloacelor de transport auto cu plăcuţe cu număr de înmatriculare din unităţile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului şi municipiul Bender.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru via Bizlaw.md
0
4,211
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!