Toyota vrea să reînvie modelul MR2 cât de curând posibil?!
10 Martie 2017, 09:35
Pasiunea a revenit în gama modelelor Toyota odată cu apariția sport-car-ului cu tracțiune spate GT86. În curând va apărea și noua Toyota Supra, elaborată în parteneriat cu BMW. Dar aceasta nu va fi tot. Într-un interviu recent inginerul Toyota, șeful diviziei sportive GRMN și părintele modelului GT86, Tetsuya Tada, a declarat că gama modelelor sportive va fi constituită din trei modele, „din trei frați” cum a fost acum 20 de ani. Dacă e să ne reamintim, în anii ’90 ai secolului trecut cele trei sport-car-uri Toyota au fost modelele
MR2, Celica și Supra. Pentru că actualul GT86 a ocupat nișa modelului Celica, putem intui, că modelelor GT86 și Supra li se va alătura succesorul lui MR2, care va fi un model incipient, concurent cu Mazda MX-5. Modelul în cauză ar putea renaște ideea roadster-ului Toyota MR2, adoptând o platformă cu propulsorul amplasat central.
Un asemenea concept cei de la GRMN au prezentat acum 6 ani, numit GRMN Sports Hybrid Concept II (pe imagine). Platforma în sine, ar putea migra de la conceptul KIKAI, care o avea expusă la vedere, inclusiv propulsorul amplasat central.
O altă cale pe care ar putea merge cei de la Toyota, este lansare în producție de serie a conceptului S-FR, dezvăluit în 2015, care prefața o reîncarnare a primului sport-car al niponilor – Toyota 800. Acel concept, cu mici ajustări, deja părea pregătit de producția de serie și ar fi o cale viabilă.
Se zvonește, că noul sport-car ar putea primi și o propulsie hibridă, ceea ce este puțin probabil. Pentru că noul model trebuie să fie extrem de simplu și ușor, mai degrabă acesta ar putea fi dotat cu propulsorul de 1.8 litri cu
supercharger și 210 CP, debutat recent sub capota modelului Toyota Yaris GRMN. Ei bine, pe care din aceste două căi posibile vor merge cei de la Toyota, vom afla foarte curând.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
1,949
GALERIE FOTO (2 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!