Începând cu 1 iulie vehiculele transnistrene vor fi interzise pe drumurile naţionale pentru rezidenţii cu permis de conducere moldovenesc!
28 Martie 2017, 15:43
Pentru a combate efectul “cetăţean moldovean cu maşină înmatriculată în străinătate”, parlamentul a votat legea prin care, persoanele fizice rezidente care au introdus pe teritoriul ţării până în data de 1 noiembrie 2016 autoturisme cu numere de înmatriculare străine, inclusiv transnistrene, chiar şi mai vechi de 10 ani, au dreptul să le înmatriculeze în Moldova, achitând doar 30% din cota accizelor stabilită pentru anul 2016! Recent termenul pentru vămuirea acestor automobile a fost prelungit cu trei luni, până la 1 iulie 2017.
În ciuda acestei legi, datorită căreia au fost înmatriculate peste 14,300 de automobile, doar puţin peste 1,200 de vehicule vămuite au fost din regiunea transnistreană. Astfel, toţi cei, care nu vor vămui aceste vehicule până în data de 1 iulie 2017, vor fi nevoiţi să scape de ele, pentru că nu vor mai avea dreptul să le conducă pe drumurile naţionale. Acest lucru se referă şi autovehiculelor cu plăcuţe eliberate de localităţile din regiunea transnistreană, aflate în posesia sau folosinţa persoanelor fizice care deţin permis de conducere al Republicii Moldova.
Poliţia va fi în drept să aplice acestor şoferi o amendă de 1,500 de lei. Şoferii vor putea scăpa de amendă, dacă vor putea demonstra, că vehiculul aparţine agenților economici din unitățile administrativ teritoriale din stânga Nistrului şi municipiul Bender, iar ei sunt angajații acestora. În alte cazuri, utilizarea vehiculelor transnistrene pe drumurile naţionale de către persoanele cu permis de conducere moldovenesc, va fi interzisă, iar aceste persoane vor fi amendate.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru via Bizlaw.md
0
4,160
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!