Începând de astăzi poliţiştii vor primi bonusuri de 25% din valoarea amenzilor!
24 Martie 2017, 16:29
Astăzi, 24 martie 2017, în Monitorul oficial al Republicii Moldova, a fost publicată legea propusă de Guvern pe 1 martie 2017, potrivit căreia poliţiştii vor avea procent din contul amenzilor pe care le vor emite celor care vor încălca legea, inclusiv conducătorilor auto! Astfel, începând de astăzi angajații Poliției, cu statut de agent constatator, vor beneficia de un adaos la salariu, la fiecare trei luni,
în mărime de 25% din suma amenzilor încasate la bugetul de stat, în rezultatul întocmirii proceselor verbale cu privire la contravențiile atestate.

La calcularea stimulării financiare trimestriale se vor lua în calcul doar amenzile încasate la bugetul de stat aplicate de agentul constatator în rezultatul proceselor contravenționale irevocabile. Totuşi, suma primită de către agenţii constatatori drept adaos la
salariu, nu va depăşi mărimea unui salariu lunar pe care îl primesc.

Potrivit IGP, această prevedere are drept scop consolidarea și eficientizarea capacităților de prevenire și combatere a corupției în rândul angajaților Poliției, dar și asigurarea unui salariu motivant.

Autorităţile, de asemenea, promit că nu se vor face abuzuri pe seama acestui sistem de adausuri, iar abaterile vor fi monitorizate, iar agenţii constatatori, înlăturaţi din funcţie.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,949
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!