Acest Porsche 911 Carrera RSR 3.8 cu doar 10 km la bord a prins praf timp de 25 de ani!
27 Aprilie 2017, 13:30
Porsche este unul din puţinii producători auto, care oferă automobile de curse direct din uzină, cu care poţi intra în campionate internaţionale şi obţine victorii, dacă eşti un pilot talentat, desigur. La începutul anilor ’90, dacă-ţi
doreai o maşină de curse, preparată de către cei de la Porsche, acesta era modelul 964 Carrera RSR 3.8, bazat pe modelul de producţie 911 Carrera RS în caroseria 964, dar dotat cu mai multe atribute de curse, precum şi cu
aripi evazate identice modelului 964 Turbo. Doar 51 de astfel de exemplare au fost produse în anul 1993, iar exemplarul pe care-l vedeţi în imagini, este cu adevărat unic de felul său.
În primul rând, este unul din doar două din cele 51 de exemplare, care a fost specificat cu interior complet, căptuşit în piele Can Can Red (până şi cuşca de protecţie a fost căptuşită în piele!) şi personalizat la maxim, partea dorsală
a scaunelor de tip scoică fiind vopsită în culoarea caroseriei, planşa de bord căptuşită în piele de culoare argintie, partea centrală a jantelor Speedline vopsită în culoarea violetă Amethyst Metallic, iar etrierele în culoare aurie.
Astfel, acest exemplar se deosebeşte radical de celelalte modele de curse, care nu aveau toate aceste comodităţi şi fiţe, fiind uşurate la maxim. Probabil, este unul dintre cele mai personalizate automobile de curse din lume!
Practic toate exemplarele Porsche 964 Carrera RSR 3.8 au participat în numeroase curse auto, unele au
obţinut victorii în aşa curse renumite precum 24 de ore de la Spa, 1000 de kilometri de la Suzuka, 24 de ore de la
Interlagos, 24 de ore de la Daytona (primele patru poziţii) şi chiar victorii în clasele sale în cursa de 24 de ore de la Le Mans şi în cursa de la Sebring!
În timp ce fraţii săi obţineau victorii în curse prestigioase, acest exemplar de culoare Polar Silver Metallic, a prins praf într-o colecţie privată! După livrare, maşina avea doar 10 km la bord şi nu a mai fost mişcată timp de aproape 25 de ani! Deci este un exemplar absolut nou!
Păcat doar că nu a participat niciodată în curse… Poziţionat în spate este propulsorul aspirat natural de 3.8 litri în 6 cilindri boxer, care dezvolta o putere subestimată din uzină de 350 CP (puterea reală ar fi de 375 CP), care
poate accelera maşina de curse de la 0 la 60 mile pe oră (96 km/h) în doar 3.7 secunde – mai rapid decât Ferrari F40!
Acum acest Porsche 964 Carrera RSR 3.8 este scos la vânzare de casa de licitaţii RM Sotheby’s cu tot cu praful pe
care l-a acumulat timp de aproape 25 de ani! Licitaţia va avea loc la Villa Erba astăzi, 27 aprilie 2017. Sperăm că noul proprietar îl va spăla şi-l va scoate pe circuit!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
3,757
GALERIE FOTO (23 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!