Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Iată care sunt cele mai dure teste prin care trece orice model Porsche (Video)

3 Aprilie 2017 - 18:58
Denis Godorozea
Iată care sunt cele mai dure teste prin care trece orice model Porsche (Video)
Ultimul episod din seria de filmulețe „Porsche Top 5” este dedicat celor mai dure teste prin care trece orice model Porsche, fie el unul de stradă sau unul de curse, înainte de a fi lansat pe piața sau, respectiv, pe circuitele de curse! Toate modelele sunt testate în incinta centrului de cercetare și testare Weissach din Germania, unde sunt conglomerate diferite circuite și porțiuni special amenajate pentru realizarea celor mai dure teste posibile. Să vedem deci topul celor mai dure!

Topul îl deschide cea mai veche instituție de teste din Weissach, care are peste 50 de ani. Numită skid pad, aceasta reprezintă un circuit circular, pe care este testată manevrabilitatea și acțiunea forțelor laterale asupra elementelor suspensiei.

Pe locul patru se află circuitul de teste, care implică diferite elemente, printre care un circuit de curse mic și porțiuni pentru testarea suspensiei, precum găurile circulare din oțel, care emită craterele din asfalt, pe care se circulă cu 40 km/h. Există porțiuni unde elementele din oțel iese din carosabil, dar și o porțiune plină cu apă sărată, pe care o abordează sport-car-urile la o viteză de 30 km/h pentru verificarea rezistenței la coroziune și diferitor contacte electrice, inclusiv contactele bujiilor. Există până și un test de săritură, care verifică rezistența suspensiei!

Pe locul trei se clasează tunelul aerodinamic, unde este testată aerodinamica. Aici sunt elaborate și testate toate elementele care influențează la aerodinamica mașinii. În 2015 cei de la Porsche au deschis una dintre cele mai avansate ţevi aerodinamice din lume, care are o putere de 9,000 CP şi un diametru de 9 metri, care poate imita viteze mari de până la 300 km/h.

Locul doi este ocupat de traseul de teste prin offroad. Aici mașinile trec prin mlaștini, denivelări care testează rigiditatea torsională a caroseriei, pe porțiuni acoperite cu pietriș la viteze de 70 km/h, sau prin apă adâncă, pentru a testa rezistența în cazul inundațiilor.

Și pe primul loc, se regăsește cea mai importantă instituție din Weissach, cea a testelor de siguranță. Până la apariția testelor de impact așa precum le cunoaștem noi astăzi, cei de la Porsche testau siguranța modelelor sale prin diferite metode cu ajutorul forței de gravitație. Le aruncau de pe macarale sau le loveau cu plăci de metal atașate de niște “trăsuri” cu patru roți. O instituție de teste modernă a apărut către sfârșitul anilor ’80 al secolului trecut.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter