Noul Dodge Challenger SRT Demon – cea mai rapidă maşină din lume! (Video)
12 Aprilie 2017, 10:05
În sfârşit, cei de la Dodge au dezvăluit diabolicul Dodge Challenger SRT Demon în cadrul Salonului Auto de la New York! Potrivit celor de la Dodge, noul Challenger SRT Demon nu este un simplu Challenger SRT Hellcat cu
mai multă putere, este un cu totul altfel de animal. Din propulsorul V8 de 6.2 litri a rămas doar chiulasa, restul fiind absolut nou, inclusiv compresorul mecanic, volumul căruia a crescut de la 2.4 la 2.7 litri, iar presiunea de la 0.8 la 1.0 bar.
În rezultat cu benzina cu cifră octanică 91 propulsorul dezvoltă 819 CP şi 972 Nm, în timp ce cu benzina cu cifră octanică 100+ puterea ajunge la 851 CP şi 1,044 Nm! Astfel, Challenger SRT Demon devine cel mai puternic
muscle-car de producţie, dar şi cea mai rapidă maşină din lume, capabilă să accelereze de la 0 la 60 mile pe oră (96 km/h) în doar 2.3 secunde dezvoltând 1.8G la pornire!
Demonul este şi cea mai rapidă maşină de producţie pe o pătrime de milă (402 metri), înregistrând un record certificat de NHRA de 9.65 secunde cu
o viteză la finiş de 140 mile pe oră (225.3 km/h)! Viteza maximă nu este anunţată, dar nici nu mai are importanţă, pentru că e important cât de rapid accelerează acest monstru din Iad! Pentru că este aşa de rapid, cei de la NHRA au interzis participarea acestuia la evenimentele sale de drag
racing, pentru că nu vine din uzină echipat cu sisteme de siguranţă potrivite performanţelor pe care le oferă. Probabil, este vorba de cuşcă de protecţie, sisteme de stingere a incendiului şi circuitului electric, dar probabil şi a paraşutei! Este o maşină de 9 secunde!
Mai mult decât atât, Dodge Challenger SRT Demon a fost inclus în Cartea Recordurilor Guinness, pentru mersul în două roţi! Deşi distanţa parcursă în două roţi este mai mică de un metru (0.89 metri), este cea mai mare distanţă parcursă în două roţi de un automobil de producţie.
Acest lucru se datorează cauciucurilor dedicate drag racing-ului dar legale pentru utilizarea pe drumurile publice - Nitto NT05R cu dimensiunea 315/40R18 pe ambele axe!
Instalarea roţilor identice pe ambele axe permite reutilizarea roţilor faţă, care pot fi instalate pe axul spate, în timp ce pe axul faţă se instalează un set de roţi mai înguste.
Toate instrumentele pentru schimbul roţilor, măsurarea presiunii şi multe altele, pot fi livrate odată cu maşina.
Performanţele incredibile sunt ajutate şi de transmisia automată în 8 trepte, revizuită complet, care poate transmite întreg cuplul roţilor spate în doar 150 de milisecunde de la eliberarea padelelor de după volan! Înaintea cursei de drag racing, activând regimul Drag Mode, roţile spate pot fi preîncălzite cu un burnout realizat pe loc, pentru o aderenţă mai bună în timpul startului. Acelaşi regim deconectează sistemul de stabilizare şi „înmoaie” suspensia spate.
Noul Dodge Challenger SRT Demon este mai uşor cu 105 kg decât Hellcat, în mare parte, datorită înlăturării scaunului pasagerului şi banchetei spate. Cele din urmă pot fi instalate opţional contra unei sume de 1$ fiecare. Bestia se deosebeşte de la un Hellcat prin aripile evazate, jantele de 18 inch în locul celor de 20 de inch şi o capotă modificată cu o incizie imensă funcţională de aer.
Demonul va fi produs în peste 3,000 de exemplare anual, iar fiecare client va primi şi un curs de o zi la şcoala de şofat de performanţă Bob Bondurant School of High-performance Driving.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
8,666
GALERIE FOTO (60 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (3 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!