Premieră: Noul Citroen C5 Aircross (Video)
19 Aprilie 2017, 09:17
La Salonul Auto de la Shanghai a fost dezvăluit noul SUV francez Citroen C5 Aircross. Modelul de producţie repetă
întocmai conceptul spectaculos Citroen Aircross, dezvăluit în 2015 la acelaşi Salon Auto de la Shanghai. Creat pe
platforma EMP2, împrumutată de la DS 7 Crossback, noul Citroen C5 Aircross are 4,500 mm în lungime, 1,840 mm în lăţime şi 1,670 mm în înălţime, în timp ce ampatamentul măsoară 2,730 mm.
Potrivit francezilor, noul SUV va oferi cel mai mare spaţiu din segment. Pe lângă aspectul arătos, confortul a fost unul din punctele principale în elaborarea noului C5 Aircross.
Interiorul este dominat de materialele de calitate şi moi la atingere, scaunele faţă dispun de funcţie de masaj, aerul este purificat de sistemul de climatizare, în timp ce confortul acustic este sporit de parbrizul dublu. La interior se regăseşte planşa de bord digitală de 12.3 inch, iar display-ul sistemului multimedia are 8 inch.
Printre sistemele de siguranţă se numără Active Safety Brake, Active Lane Departure Warning, Adaptive Cruise Control cu funcţia de oprire, Grip Control şi Hill Assist Descent Control. Noul C5 Aircross este primul Citroen echipat cu suspensia “Progressive Hydraulic Cushions”,
care modifică caracteristicile amortizoarelor pentru un confort sporit.
Pe piaţa din China noul Citroen C5 Aircross va fi disponibil cu două motorizări pe benzină de 1.6 litri (165 CP) şi 2.0 litri (200 CP), ambele cu
tracţiune integrală şi transmisie automată în 6 trepte, iar mai târziu acesta va primi şi o propulsie plug-in hybrid, similară celei oferite pe DS 7 Crossback, care va livra 300 CP dintr-un benzinar de 200 CP şi două
motoare electrice a câte 109 CP şi va fi capabilă să parcurgă 60 de kilometri în regim pur electric datorită pachetului de baterii litiu-ion de 13 kWh.
Pe lângă aceste motorizări, în Europa vor fi disponibile propulsoare diesel de 1.6 şi 2.0 litri BlueHDI şi unităţi pe benzină 1.6 THP.
Chinezii vor primi noul Citroen C5 Aircross deja în luna octombrie anul curent, în timp ce europenii vor trebui să aştepte până la sfârşitul anului 2018.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,768
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!