Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Primul vehicul electric global Volvo va fi produs în China (Video)

20 Aprilie 2017 - 11:35
Denis Godorozea
Primul vehicul electric global Volvo va fi produs în China (Video)
Fiind cea mai mare piaţă pentru vehiculele electrice, China va fi şi locaţia pentru producţia viitorul vehicul electric global Volvo, care va fi lansat pe piaţă în anul 2019. Producătorul suedez a confirmat că primul său vehicul electric va fi produs în China - ţara, care va juca un rol central în dezvoltarea vehiculelor electrificate Volvo. Viitorul vehicul electric Volvo, cel mai probabil, va fi produs la uzina din Luqiao, unde va fi produsă şi viitoarea generaţie a modelelor din seria 40, ca mai apoi să fie exportat global din China. Locaţia nu este întâmplătoare, pentru că vehiculul electric al celor de la Volvo va fi construit pe platforma CMA (Compact Modular Architecture), destinată modelelor compacte, pe care este bazat noul XC60 şi pe care vor fi bazate şi viitoarele modele din seria 40.

Viitorul vehicul electric, care ar putea debuta în caroserie sedan, va avea un motor electric (aproximativ 136 CP/100kW) ce va pune în mişcare roţile faţă, iar pachetul de baterii va fi amplasat în podea şi va oferi o autonomie de aproximativ 400 de kilometri. Potrivit celor de la Volvo în viitor vor apărea şi vehicule pur electrice pe platforma SPA (pentru modelele seriei 90), care vor avea până la 612 CP (450 kW)!

Către anul 2025 cei de la Volvo planifică să vândă 1 milion de vehicule electrificate şi să lanseze versiuni plug-in hibride pentru întreaga gamă de modele.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
GALERIE FOTO (3 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter