Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Skoda testează succesorul lui Yeti – noul Karoq!

27 Aprilie 2017 - 16:01
Denis Godorozea
Skoda testează succesorul lui Yeti – noul Karoq!
Potrivit surselor neoficiale, succesorul SUV-ului Skoda Yeti va fi numit Karoq, iar debutul acestuia va avea loc la Stockholm, Suedia pe data de 18 mai! Denumirea nouă ar putea fi dictată de dorinţa celor de la Skoda de a denumi SUV-urile sale cu denumiri apropiate, care încep cu „K” şi se termină cu „q”, similar SUV-ului Kodiaq. Importante însă, sunt primele imagini clare cu noul

SUV Skoda, care ne dezvăluie mai multe detalii interesante. Atunci când cei de la SEAT au început producţia primului său SUV, modelul Ateca, la uzina Skoda din Mlada Boleslav, ne-am întrebat, de ce ar face una ca asta? Uite că acum avem răspunsul – viitorul Yeti/Karoq va fi nu altceva decât un SEAT Ateca redesenat, iar ambele modele vor fi produse pe aceeaşi linie de asamblare la uzina din Mlada Boleslav! Gata cu originalitatea designului lui Yeti! Succesorul va avea un design mai convenţional, pentru un SUV de această talie, dar apropiat de fratele mai mare, Kodiaq. Cert este faptul, că Ateca şi Yeti/Karoq au fost proiectate concomitent, doar lansarea modelelor are loc la o distanţă de un an şi jumătate.

Prototipul de teste din imagini ne sugerează, că viitorul Yeti/Karoq va fi o combinaţie între Skoda Kodiaq, dar la o scară micşorată şi SEAT Ateca. Camuflarea tipică Skoda vopsită în culoarea caroseriei, totuşi ne ascunde elementele importante, dar, noi putem să descoasem, cel puţin parţial, misterul. Chiar dacă caroseria va fi, per general, identică celei utilizate pentru Ateca, schimbările vor fi substanţiale. Doar uşile spate sunt identice pentru ambele modele, precum şi forma aripilor, dar şi muchia caracteristică, ce trece direct deasupra mânerilor uşilor, restul elementelor caroseriei însă, sunt modificate. Oglinzile migrează de pe „pervazul” uşii pe triunghiul alăturat geamului lateral, montanţii faţă au o formă diferită la „temelie”, ceea ce schimbă niţel şi forma aripilor faţă în partea de sus, capota, evident, are o formă caracteristică modelelor Skoda, ce trece în calandrul expus la vedere – unul din puţinile elemente, care nu este camuflat şi va arăta exact la fel pe modelul de producţie.

Geamul lateral spate are o formă apropiată celui de pe Kodiaq, iar hayonul va fi diferit de cel al modelului SEAT Ateca, adaptând o formă dreaptă în partea de jos a lunetei şi noile blocuri optice spate (nu improvizaţiile din peliculă care le astupă), care vor avea o formă un pic diferită. Reflectoarele şi plasa, pe care le vedeţi pe posteriorul prototipului sunt doar nişte stickere, în realitate însă, acestea vor fi poziţionate, cel mai probabil, mai jos şi vor avea un design diferit. Cele mai mari schimbări faţă de Ateca, viitorul Yeti/Karoq va primi la interior, unde va apărea un bord absolut nou, volan tipic Skoda, în timp ce volumul portbagajului va fi identic – 510 litri (485 litri pentru versiunile cu tracțiune integrală). Lungimea de 4.36 de metri, de asemenea, va fi identică. Gama de motorizări, cel mai probabil, va fi similară modelului Ateca. Astfel, viitoarea Skoda Yeti/Karoq ar putea primi două unităţi diesel 1.6 TDI (115 CP) şi 2.0 TDI (150 sau 190 CP) și două propulsoare pe benzină – 1.0 TSI (115 CP) şi 1.4 TSI (150 CP). Probabil, dieselul de 190 CP, totuşi, va lipsi din gamă, pentru a favoriza modelul Kodiaq, disponibil cu acelaşi diesel.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
GALERIE FOTO (19 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter