Toyota și NTT Group vor elabora tehnologia automobilelor conectate
3 Aprilie 2017, 17:43
În viitor așa numitele automobile conectate vor putea împărtăși informații între ele privind accidentele, ambuteiajele, schimbările meteorologice și alte situații din trafic, pentru a preîntâmpina alți conducători. Cei de la Toyota vor testa asemenea automobile conectate deja în anul 2018. Recent producătorul nipon a semnat un acord cu grupul NTT (Nippon Telegraph and Telephone Corporation), pentru elaborarea tehnologiilor pentru viitoarele automobile conectate. Cei de la NTT vor oferi cunoștințele sale în domeniul comunicațiilor, pentru elaborarea unei platforme care va colecta de la vehicule datele, le va stoca, analiza și le va distribui către alte vehicule în timp real.
Va fi luat în calcul și viitoarea generație de tehnologii de comunicare precum 5G și Edge Computing, care va fi promovată pentru a fi integrată în viitoarele vehicule conectate. Va fi elaborat și un sistem intuitiv de servicii, care va avea la bază inteligența artificială cu care conducătorii vor putea comunica.
Niponii au demonstrat posibilitățile inteligenței artificiale, pe Toyota Concept-i (pe imagini), dezvăluit în ianuarie anul curent. Inteligența artificială numită Yui, regăsită în conceptul nipon este un co-pilot, care sfătuiește conducătorul, oferă direcții și amintește despre întrunirile
programate, totodată monitorizând starea conducătorului și preferinţele acestuia, ca mai apoi să-l “bombardeze” cu informații pe display-uri și chiar pe parbriz! În rezultat, automobilele conectate, vor îmbunătăți siguranța și vor servi drept punct de pornire pentru viitoarele
mașini autonome, care, de asemenea, vor avea nevoie de multă informație în timp real, despre situația din trafic, pentru a conduce în siguranță oriunde nu s-ar afla.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
1,776
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!