Volkswagen dezvăluie două propulsoare noi pe benzină
28 Aprilie 2017, 10:52
La a 38-a ediţie Vienna Motor Symposium, cei de la Volkswagen vor dezvălui două propulsoare noi pe benzină. Unul din ele este unitatea 1.5 TSI Evo, care se va regăsi sub capota noului Golf TSI BlueMotion.
Deşi este utilizată deja pe Golf facelift obişnuit, pe modelul Golf TSI BlueMotion unitatea 1.5 TSI Evo va dispune de cutie de viteze DSG şi de un sistem micro-hibrid, care include o baterie litiu-ion suplimentară pentru
sistemul de 12 volţi, care va suplini cu energie toate sistemele electrice, atunci când va fi activat noul regim „Coasting 2.0”. Cel din urmă va deconecta complet motorul la viteze de până la 130 km/h, atunci când va fi luat piciorul de pe accelerator.
Mai ţineţi minte cum părinţii sau buneii deconectau motoarele VAZ-urilor sale, atunci când coborau din pantă, pentru a mai economisi benzină? Ah, amintiri! Uite că sistemul „Coasting 2.0”, va face, practic, acelaşi lucru.
Astfel, se va atinge o economie de combustibil de 0.4 l/100 km sau 0.2 l/100 km faţă de prima generaţie a sistemului „Coasting”. După perioada de rulare cu motorul deconectat,
acesta va fi repornit fie utilizând starterul, ambreiajele cutiei DSG sau combinaţia dintre cele două. Noul Volkswagen Golf TSI BlueMotion, care va adopta acest sistem hibrid low-cost, va apărea în vara acestui an.
Cel de-al doilea propulsor, unitatea
1.0 TGI în trei cilindri de 90 CP, poate rula atât pe benzina, cât şi pe gaz natural comprimat (metan sau bio-metan/e-gas), care reduce emisiile CO2 şi NOx. Ce modele vor primi acest propulsor nu se anunţă. Mai mult decât atât, cei de la Volkswagen nu au ezitat să anunţă angajamentul de a migra către producţia vehiculelor electrice la scară largă şi de a lansa primul vehicul electric bazat pe platforma MEB în anul 2020.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,925
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!