Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Volvo celebrează 90 de ani de istorie în luna aprilie! (Video)

13 Aprilie 2017 - 12:25
Denis Godorozea
Volvo celebrează 90 de ani de istorie în luna aprilie! (Video)
În acest an, mai exact, în luna aprilie, producătorul suedez Volvo celebrează 90 de ani de istorie. Pentru această aniversare importantă cei de la Volvo ne-au bucurat şi cu un filmuleţ inedit, care ne dezvăluie eVOLVOluţia celebrelor automobile suedeze, fiecare model de o importanţă istorică fiind acompaniat de o singură melodie, adaptată la ritmurile perioadei în care a fost creat automobilul! Deşi nu este o idee nouă, realizarea acesteia este impecabilă!

Primul automobil Volvo, modelul OV4, a văzut lumina zilei pe 14 aprilie 1927 – exact acum 90 de ani. Având un design inspirat din modelele americane, Volvo OV4 avea cadru din lemn, roţi cu spiţe din lemn şi era disponibilă cu un propulsor de 1.9 litri pe benzină şi doar într-o singură combinaţie de culori – caroserie albastră cu aripi de culoare neagră. Un total de doar 275 de exemplare Volvo OV4 au fost produse – un număr extrem de mic, chiar şi pentru acele timpuri. În anul 1929 apare Volvo din seria PV600, având sub capotă un benzinar de 3 litri în 6 cilindri în linie. Aproximativ 4,400 de exemplare au fost create pe parcursul a 8 ani de producţie, inclusiv versiuni cu 7 locuri destinate, în mare parte, serviciilor de taxi.

Modelul Volvo PV444 apărut în 1944, a fost numit “micuţul Volvo” şi a fost primul model, pe care şi-l puteau permite consumatorii cu venituri moderate. De fapt, cererea era mai mare decât oferta! Totuşi, din cauza celui de-al Doilea Război Mondial, producţia modelului PV444 a început abia în 1947. Acesta a fost şi primul Volvo care a fost exportat în SUA, în anul 1955.

Introdus în anul 1956 şi produs cu diverse modificări până în anul 1970, Volvo 120 sau Amazon, a fost un model excepţional, cu un aspect iconic şi caroserii diverse. Amazon a fost şi primul automobil de producţie din lume dotat cu centuri de siguranţă în trei puncte (în 1959), care intrau în echipament standard pe toate versiunile! De atunci producătorul suedez nu a mai lăsat pasiunea de a crea automobile excepţional de sigure.

Modelul Volvo P1800, produs în perioada anilor1961-1973, probabil, este cel mai iconic Volvo al tuturor timpurilor, datorită designului său exceptional şi fiabilităţii. Şi astăzi acesta rămâne a fi cel mai căutat model clasic Volvo în rândurile colecţionarilor şi entuziaştilor.

Seria 140 al celor de la Volvo a debutat în 1966, iar către sfârşitul anului 1967 a apărut modelul Volvo 145 – break-ul care a scris istorie şi a devenit o caroserie de cult pentru producătorul suedez.

Seria Volvo 240 apare în anul 1974, câştigându-şi reputaţia de un automobil extrem de rezistent şi fiabil, capabil să treacă “prin foc şi pară”. Un adevărat „tanc”, precum i se spune în popor.

Succesul modelelor din seria 240 a fost continuat de modelele din seria 700 apărute la începutul anilor 80. În 1985 Volvo revine în lumea sportivelor cu modelul Volvo 480, care avea un design caraghios, dar recognoscibil.

Unul dintre cele mai celebre modele Volvo din anii ’90 ai secolului trecut, cu siguranţă este 850 T5-R. Dotat cu un benzinar în 5 cilindri de 2.3 litri turbo, ce dezvolta 250 CP şi mângâia urechile cu sunetul mlădios şi extrem de special, acesta a apărut chiar şi în cursele auto… în caroserie break!

Ajungând în zilele noastre, cei de la Volvo continuă să producă modele de excepţie, care sunt unele dintre cele mai sigure automobile din lume, ceea ce ne demonstrează noile modele din seria 90. Istoria de 90 de ani al celor de la Volvo culminează astăzi cu noua, cea de-a doua generaţie Volvo XC60, dezvăluită în cadrul Salonului Auto de la Geneva din 2017. Noul XC60 este un model extrem de important, având în vedere că predecesorul aducea producătorului suedez 30% din vânzările la nivel global. În luna aprilie producţia modelului XC60 va ajunge la un milion de exemplare şi tot în aprilie va începe producţia a noii generaţii XC60.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
GALERIE FOTO (15 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter