Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Evoluția siguranței pasive: Toyota Corolla din 1998 versus Toyota Corolla din 2015! (Video)

16 Mai 2017 - 12:19
Denis Godorozea
Evoluția siguranței pasive: Toyota Corolla din 1998 versus Toyota Corolla din 2015! (Video)
La începutul anului 2017 Euro NCAP a demonstrat cât de mult a evoluat siguranța automobilelor în ultimii 20 de ani, printr-un test de siguranță în care au participat două automobile diferite - un Rover 100 (primul automobil testat de Euro NCAP în 1997) și o Honda Jazz. Acum, organizația australiană ANCAP, a decis să realizeze un test similar, luând două exemplare Toyota Corolla, unul cu anul de producție 1998, iar altul produs în 2015. Testul în sine a fost diferit de cel realizat de Euro NCAP, mașinile fiind ciocnite una de alta cu o viteză de 64 km/h și o acoperire a părții frontale de 40%. Rezultatele acestui crash-test sunt de-a dreptul dramatice!

Vechea Corolla din 1998 a primit zero stele ANCAP, având deformări catastrofale ale caroseriei, manechinul indicând traume grave ale capului, pieptului și picioarelor, dar și un scor de doar 0.40 din 16 puncte. Într-un scenariu din viața reală, conducătorul nu ar fi putut supraviețui. În contrast, noua Toyota Corolla din 2015, vândută în Europa drept Auris, a demonstrat o siguranță de cinci stele, indicând un scor de 12.93 din 16 puncte. Potrivit celor de la ANCAP, într-un automobil vechi, riscul fatalității este de patru ori mai mare, iar în grupul de risc intră tinerii, care abia încep să conducă în automobile mai vechi și bătrânii fragili, care conduc asemenea automobile. Astfel, importanța unor automobile mai sigure este foarte mare.

Un studiu realizat de către cei de la ANCAP, a demonstrat rata crescută de fatalități în automobile vechi, în Australia media automobilelor implicate în accidente fatale fiind de 12.9 ani, în timp ce în Noua Zeelandă media ajunge la 15.6 ani. Mai mult decât atât, parcului australian de automobile produse până în anul 2000, îi revin doar 20%, în timp ce acestea sunt implicate în 33% din accidente fatale. Automobilelor noi, produse între anii 2010-2016, le revin 31% din parcul total de automobile înregistrate în Australia, iar pe seama lor revin doar 13% din accidente fatale.

În rezultat, cât de nostalgici nu am fi față de automobilele vechi, realitatea este una dură, ele nu sunt la fel de sigure precum sunt automobilele noi.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (4 MATERIALE):
GALERIE FOTO (5 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter