Geely procură brandul Lotus!
25 Mai 2017, 11:37
Chinezii de la Geely şi-au asigurat o reputaţie excepţională, datorită rezultatelor pe care le demonstrează brandul Volvo Cars, pe care îl deţine. Cu ajutorul chinezilor, producătorul suedez a înflorit cu adevărat,
delectându-ne cu unele dintre cele mai bune, cele mai sigure şi cele mai dorite automobile din istorie. Aceeşi revitalizare îl aşteaptă şi pe producătorul britanic Lotus Cars, pentru că Geely este pe cale de a deveni proprietarul acestuia!
Compania chineză Geely (Zhejiang Geely Holding), va procura de la conglomeratul malaysian DRB-Hicom, 49.9% din acţiunile brandul Proton şi pachetul majoritar de acţiuni, 51%, din Lotus Cars. Restul acţiunilor, 49%, vor reveni celor de la Etika Automotive.
Preţul, pentru care va fi vândut Lotus este de aproximativ 115 milioane de euro, în timp ce Geely va achita aproximativ 59 de milioane de euro pentru partea sa. Tranzacţia urmează să fie încheiată în vara acestui an. Potrivit celor de la Geely, brandul Lotus,
care din 1996 aparţinea brandului malaysian Proton, va fi dezlănţuit la întregul său potenţial, iar în viitor acesta va intra într-o nouă fază de dezvoltare prin extinderea și accelerarea lansării de noi modele și tehnologii. Cele din urmă ar putea fi preluate de la Volvo.
Se pare că acest scenariu este excepţional pentru cei de la Lotus,
care vor putea, în sfârşit, să-şi implementeze ideile. Cine este entuziasmat de o posibilă revenire
a lui Lotus Esprit?!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,957
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!