NASA Mars 2020 Rover – exploratorul de dimensiunea unui Mini Cooper care va căuta viaţa pe Marte (Video)
26 Mai 2017, 13:16
Cei de la NASA vor lansa pe planeta Marte un nou vehicul explorator, pentru o nouă misiune – căutarea semnelor de viaţă pe Marte și semnelor de viață microbiană din trecutul acesteia.
Numit Mars 2020 Rover, acesta repetă, în mare parte, construcţia actualului vehicul, Curiosity Rover, care explorează planeta Marte din August 2012. Putem să-i spunem că a trecut
printr-un „facelift”, care i-a îmbunătăţit caracteristicile. Dimensiunile lui Mars 2020 Rover sunt apropiate de un MINI Cooper clasic. Astfel, acesta nu este un robot micuţ, ci un vehicul de dimensiuni similare cu un automobil.
Comparativ cu predecesorul său, acesta vine cu roţi noi din aluminiu, care sunt mai înguste, mai mari în diametru şi mai rezistente decât
cele ale lui Curiosity Rover,
care după aproape 16 km -
distanţa pe care a făcut-o pe suprafaţa planetei Marte - a indicat semne de uzură severă a roţilor (vedeţi defectele pe imagine).
Noul Mars 2020 Rover va avea la bord diverse tehnologii, care vor detecta dacă anterior pe Marte a existat viaţă. Pe lângă spectrometre, cameră avansată, care va putea face imagini panoramice şi stereoscopice, radare care vor penetra structura scoarţei planetei şi camerei care va „vedea” structura rocilor, „Rover-ul” (exploratorul) va avea şi un sistem,
care va putea transforma atmosfera de pe Marte (dioxid de carbon) în oxigen. Vehiculul, de asemenea, va găuri suprafaţa planetei, pentru a colecta probe, care ulterior, vor putea fi preluate, aduse pe Pământ şi cercetate de către savanţi.
Lansarea noului explorator va avea loc în perioada iulie-august 2020, atunci când Marte va fi la cea mai mică distanţă posibilă de Terra. Chiar şi aşa, acesta va trebui să călătorească cu racheta Atlas V 541 timp de 6 luni. Mai jos puteţi vedea un filmuleţ, în care este descrisă în detaliu misiunea „Marte 2020” al celor de la NASA.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,565
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!