Nissan are o invenţie ce va putea pune capăt utilizării telefonului mobil la volan (Video)
4 Mai 2017, 09:41
Tot mai mulţi conducători auto utilizează telefoanele mobile în timpul condusului, pentru a verifica mesajele, inclusiv de pe reţelele sociale sau de a
trimite mesaje. În Marea Britanie, spre exemplu, procentul conducătorilor ce utilizează telefoanele mobile în timpul condusului a crescut de la 8% în 2014 la 31% în 2016. Utilizarea telefoanelor
mobile la volan cauzează cel puţin 20 de fatalităţi anual în Regatul Unit. Din propriile cercetări, cei de la Nissan au aflat că unul din cinci conducători (18%) a admis că a trimis mesaje aflându-se la volan.
Statistica este una alarmantă şi în continuă creştere, iar cei de la Nissan au inventat un sistem, care poate să pună capăt acestui obicei periculos. Inspirându-se din tehnologia inventată de către savantul englez Michael Faraday încă în secolul 19 şi anume plasa din fire ce blochează câmpurile electromagnetice numită Faraday Cage, cei de la Nissan au creat o acoperire specială la interiorul cotierei, unde este plasat telefonul mobil numită Nissan Signal Shield. Acea acoperire blochează toate semnalele telefonului mobil, inclusiv Bluetooth şi conexiunea Wi-Fi. Potrivit celor de la Nissan, această tehnologie este menită să creeze un spaţiu la interiorul automobilului, eliberat de dominaţia telefonului mobil, care distrage atenţia cu milioane de mesaje în timp ce conducem, oferind un fel de detoxifiere, cum o numesc cei de la Nissan.
În fine, conducătorul va fi în drept de a alege să fie contactat sau nu, în timp ce telefonul mobil va putea fi utilizat în continuare pentru a asculta muzica stocată în el, atunci când este conectat prin fir la portul USB.

A mai rămas un singur lucru, de inventat un sistem, care va impune conducătorul să plaseze telefonul mobil în cotieră. O soluţie radicală ar fi imposibilitatea de a porni motorul până telefonul mobil nu este plasat în acea cotieră „magică”.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,355
GALERIE FOTO (9 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!