Noul BMW Seria 5 este una dintre cele mai sigure maşini din lume (Video)
15 Mai 2017, 09:22
Potrivit testelor celor de la IIHS (Insurance Institute for Highway Safety), noua generaţie BMW Seria 5 G30 este una dintre cele mai sigure automobile din lume! Precedenta generaţe Seria 5 F10 nu a demonstrat o protecţie bună în testul sever cu o
acoperire de 25% a părţii frontale numit “small overlap crash test”, în timp ce noua generaţie, a reuşit să indice rezultate bune în toate cele 5 teste de impact, inclusiv în acel test sever.

Comparativ cu predecesorul,
intruziunea la interior în urma acestui test de impact a fost micşorată de la 12 inch (305 mm) la 5 inch (127 mm). Astfel, riscul traumelor s-a micşorat considerabil, iar actuala Seria 5 a primit distincţia maximă „Top Safety Pick+”.
Pentru a primi această distincţie, automobilul trebuie să indice nu doar rezultate bune în testele de impact, dar şi să ofere rezultat avansat sau superior în testele sistemului de frânare autonomă şi rezultat acceptabil sau bun în testul blocurilor optice.

Astfel, în testul sistemului de frânare autonomă noua Seria 5, care oferă două sisteme opţionale de acest gen, a indicat o performanţă superioară în ambele cazuri, sistemele fiind capabile să evite impactul la viteze de 12 mile pe oră (20 km/h) şi 25 mile pe oră (40 km/h). Blocurile optice instalate
standard au indicat performanţe marginale, pe când blocurile opţionale full-LED, au avut performanţe bune. Astfel, un BMW Seria 5 cu unul dintre cele două sisteme opţionale de frânare autonomă şi blocurile optice full-LED, va fi una dintre cele mai sigure maşini din lume!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
4,449
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!