Renault: În viitor electromobilele vor putea primi energie de la carosabil! (Video)
19 Mai 2017, 13:23
Deşi ideea încărcării prin inducţie prin intermediul plăcilor speciale integrate în carosabil nu este una nouă, cei de la Renault au demonstrat lucrul acestora
la viteze mari. În cadrul proiectului de 9 milioane de euro numit FABRIC, care a demarat în ianuarie 2014 şi va fi finisat către sfârşitul anului 2017,
companiile Qualcomm Technologies şi Vedecom au creat un traseu de teste cu o lungime de 100 de metri în apropierea Parisului.
Traseul a fost echipat cu sistemul DEVC (Dynamic wireless Electric Vehicle Charging), elaborat de către cei de la Qualcomm, care poate încărca vehiculul electric chiar şi în mişcare. În urma testelor s-a demonstrat, că sistemul DEVC generează un câmp magnetic de 85 kW şi este capabil să ofere o încărcare de 20 kW la viteza de 100 km/h a vehiculului electric Renault Kangoo Z.E. Potrivit celor de la Renault, pe acelaşi traseu pot fi încărcate două vehicule electrice, chiar şi atunci când acestea se deplasează în direcţii diferite, sau în marşarier.

În urma testului va fi evaluată funcționarea și eficiența transferului de energie către vehiculul în diferite scenarii, inclusiv identificarea și autorizarea vehiculelor la intrarea pe acest carosabil, acordul privind nivelul de putere de încărcare și alinierea vehiculului de-a lungul traseului. Odată cu apariţia sistemelor condusului autonom la o scară mai largă, va fi eliminată problema alinierii vehiculului electric cu traseul.
În viitor tehnologia încărcării dinamice prin inducţie ar putea pune capăt necesităţii de a încărca vehiculul
electric, pentru că acesta va fi încărcatsuficient prin intermediul carosabilului. Mai mult decât atât,
bateriile în vehiculele electrice vor putea fi micşorate, astfel şi costul acestora va putea fi redus.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,039
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!