Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Volkswagen Golf GTI Mk1 este omagiat de noul up! GTI Concept! (Video)

19 Mai 2017 - 15:49
Denis Godorozea
Volkswagen Golf GTI Mk1 este omagiat de noul up! GTI Concept! (Video)
În cadrul întrunirii fanilor Volkswagen Golf GTI, Worthersee Tour, care va avea loc în Austria în perioada 24-27 mai, cei de la Volkswagen vor dezvălui noul Volkswagen up! GTI Concept. Deşi ne este prezentat drept concept, hatchback-ul dinamic va intra în producţie în anul 2018 fără prea multe schimbări. Potrivit producătorului german noul Volkswagen up! GTI omagiază originalul Golf GTI Mk1 din 1976, având un caracter la fel de dinamic şi performanţe similare.

Legendarul Golf GTI Mk1 avea o greutate de 810 kg şi un propulsor de 110 CP, fiind capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în 9.0 secunde şi să atingă o viteză maximă de 182 km/h, în timp ce noul up! GTI este o interpretare modernă a spiritului jucăuş al acestuia.

Fiind un automobil modern, noul Volkswagen up! GTI este un pic mai mare şi mai greu (997 kg), fiind construit cu utilizarea oţelurilor de înaltă rezistenţă şi având la bord o serie de sisteme de siguranţă, precum airbag-urile, care nu erau prezente pe modelul clasic apărut acum 40 de ani.

Sub capota noului up! GTI se ascunde unitatea turboaspirată 1.0 TSI, care dezvoltă o putere apropiată de cea a lui Golf GTI Mk1, de 115 CP, cuplul maxim însă este simţitor mai mare – 200 Nm. Performanţele dinamice sunt aproape identice, noul up! GTI fiind capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în 8.8 secunde şi să atingă o viteză maximă de 197 km/h.

De la originalul Golf GTI Mk1 noul up! GTI s-a inspirat şi prin paleta de culori, care include culoarea albă "Pure White", roşie "Tornado Red", argintie "Dark Silver" şi neagră "Black Pearl", nouă pentru GTI fiind culoarea albastră "Costa Azul".

La interior apare volanul în trei spiţe şi materialul „Clark” de pe scaune cu un patern similar celui regăsit pe scaunele originalului Golf GTI Mk1. La exterior noul Volkswagen up! GTI se deosebeşte printr-o bară de protecţie faţă mai agresivă, calandrul cu accent de culoare roşie şi logo GTI, praguri laterale, spoiler de acoperiş, jante de 17 inch şi finală de evacuare mai mare.

Pentru o manevrabilitate mai agilă, noul up! GTI dispune de un şasiu sport cu garda la sol cu 15 mm mai mică, faţă de un model up! obişnuit.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE):
GALERIE FOTO (7 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter