Volvo se va dezice de propulsoarele diesel!
17 Mai 2017, 18:10
Anterior șeful Volvo, Hakan Samuelsson, se pronunța despre viitorul motoarelor diesel, prezicându-le moartea. Uite că într-un interviu recent pentru publicația germană Frankfurter Allgemeine Zeitung, Samuelsson a declarat, că producătorul suedez
nu lucrează și nu va mai lucra
asupra unor noi propulsoare diesel!
Problema constă în costurile mari pentru adaptarea continuă a acestora la normele ecologice tot mai stricte. În 2021 vor fi introduse noile norme europene, care vor cere de la producători diminuarea mediei ale emisiilor de CO2 pe gamă de la 130 g/km la 95 g/km. Pentru a satisface aceste cerințe, cei de la Volvo vor modifica propulsoarele diesel curente din familia Drive-E, debutate în 2013, dar către anul 2023 și dezvoltarea acestora va fi stopată. Norme și mai stricte, care vor veni în viitor, vor face cizelarea propulsoarelor diesel să nu mai merite efortul și banii investiți. În rezultat, propulsoarele diesel vor deveni și mai costisitoare, iar prețul automobilelor diesel s-ar putea echivala cu cel al vehiculelor plug-in hibrid, care în cele din urmă vor deveni o alternativă vehiculelor diesel. Deși diesel-urile vor mai juca un rol important în următorii câțiva ani (90% din clienții Volvo XC90 preferă diesel-urile), cei de la Volvo vor urma direcția electrificării, elaborând tot mai multe vehicule de tip plug-in hibrid și electrice.
Primul vehicul electric Volvo la scară largă va apărea către anul 2019 și va fi produs în China, iar către anul 2025 toate modelele din gama Volvo vor avea câte-o versiune electrică.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,448
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!