BMW câştigă în Tourist Trophy 2017. Cea mai periculoasă cursă din lume a mai curmat trei vieţi
11 Iunie 2017, 09:34
Cursa din acest an „2017 Isle of Man Tourist Trophy”, care are loc pe Insula Man din Marea Britanie, a demarat cu un început victorios pentu piloţii BMW, care a fost umbrit de decesele a trei piloţi. În prima cursă de Superbike pentru motociclete cu capacitatea
cilindrică de 1,000 cm cubi, a câştigat Ian Hutchinson (Nr.4), care pilota motocicleta Tyco BMW S 1000 RR, în timp ce pe locul secund a venit un alt pilot BMW, Peter Hickmann ce a pilotat Smiths Racing BMW S 1000 RR (Nr.10).
Dacă pentru Hickmann acesta a fost primul podium în legendara cursă TT, atunci Hutchinson a luat cea de-a 15-a victorie. Vremea rea a provocat
schimbări în program – sesiunile de antrenamente au fost anulate, iar cursa de 6 cercuri de Superbike a fost amânată de pe sâmbătă pe duminică.
Acestea însă, nu au fost cele mai rele noutăţi de la Tourist Trophy din acest an. Fiind cea mai periculoasă cursă din lume, aceasta a mai curmat vieţile a trei piloţi de motociclete în trei accidente diferite. Britanicul Davey Lambert (Nr.71) în vârstă de 48 de ani, care participa în cursa TT din 2014, a avut un accident în cursa de Superbike ce a avut loc duminica şi a decedat marţea trecută la spital din cauza diverselor traumatisme.
Olandezul Jochem van den Hoek (Nr.63) în vârstă de 28 de ani a decedat după un accident în prima cursă de Superstock, care a avut loc miercuri. Olandezul participa al doilea consecutiv în această cursă periculoasă.
Irlandezul Alan Bonner (Nr.26) în vârstă de 33 de ani a fost cea de-a treia victimă din acest an şi, sperăm că va fi şi ultima. Bonner a decedat instant în manşa de calificare pentru clasa Senior TT. Pilotul a fost cel mai rapid irlandez din Tourist Trophy, fiind capabil
să înregistreze o viteză medie de 127.090 mile pe oră (204.531 km/h) în anul 2015.

Aceste trei decese, au adus totalul
la 146 de decese (piloţi, spectatori
şi oficiali) de la începuturile
cursei Tourist Trophy, care a fost organizată pentru prima dată în 1907. Dacă e să includem decesele de aici în timpul curselor de amatori Manx Grand Prix, atunci cifra se ridică la 254 de persoane decedate…

Patru piloţi au decedat anul trecut şi un total de 16 au decedat din 2010 încoace. Aproape în fiecare an aici decedează cineva, iar motocicliştii ce participă aici vin din întreaga lume conştientizând riscurile şi fiind de acord să plătească cel mai mare preţ doar pentru a face ceea ce cel mai tare iubesc. O singură greşeală, un apex ratat, te poate costa viaţa, pentru că circuitul Snaefell Mountain Course, este de fapt un drum public cu 264 de curbe şi o lungime de 60.72 de kilometri, pe care piloţii circulă cu viteze de peste 320 km/h.

Mai jos puteţi vedea două filmuleţe, care vă vor demonstra de ce Tourist Trophy este cea mai periculoasă cursă din lume.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,452
GALERIE FOTO (12 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!