Către anul 2020 Audi va lansa noile Q8 și Q4, trei electromobile și va înlocui cinci modele cheie!
2 Iunie 2017, 10:27
Cei de la Audi au planuri ambițioase pentru următorii ani. Către anul 2020 producătorul german va extinde gama de SUV-uri, va lansa modele electrice
și va schimba cinci modele cheie. Gama de SUV-uri va fi extinsă odată cu introducerea a două modele absolut noi, Q8, prefațat de Q8 Sport Concept (pe imagine), care va fi produs din
2018 în Bratislava împreună cu Q7 pe care va fi bazat, dar și noul Q4, care va deriva din viitoarea generație Q3 și va fi construit din 2019 la uzina ungară din Gyor.
În ceea ce privește cele cinci modele cheie, care vor fi înlocuite cu noi generații, schimbarea va începe deja din acest an, odată cu lansarea noii nave amiral Audi A8 (prototipul de teste pe imagine), care va debuta pe
11 iulie la Barcelona. În 2017 va debuta și noua generație Audi A7, iar în 2018 va fi lansată noua generație Audi Q3.

Despre celelalte două modele nu se anunță nimic, intuim însă că este vorba
despre noile generații Audi A1 și Audi A6, actualele generații fiind lansate încă în 2010 și necesită să fie schimbate în primul rând. Când vor debuta acestea nu se cunoaște, noile A1 și A6 ar putea veni cel mult în următorii doi ani.
Producătorul german anunță oficial că va lansa și trei vehicule electrice e-tron, care vor debuta către anul 2020. Unul din cele trei vehicule electrificate, va fi SUV-ul pur electric Q6 e-tron, care va fi lansat în 2018 și va oferi o autonomie de aproximativ 500 km.
Al doilea vehicul electric, va fi lansat în 2019, acesta fiind versiunea de producție derivată din conceptul Audi e-tron Sportback (pe imagine). Arhitecturile pentru aceste două SUV-uri electrice vor fi împărtășite și de către cei de la Porsche.
Cel de-al treilea vehicul electric va fi lansat în 2020 și va fi cel mai compact și accesibil model. Construit pe platforma MEB, acesta va oferi o autonomie de aproximativ 400 km. Vehiculul compact Audi ar putea fi numit A2 e-tron și ar putea concura cu viitoarea generație BMW i3. Potrivit celor de la Audi, către anul 2025 o treime din vânzările globale anuale vor constitui vehiculele pur electrice și hibrizii plug-in.
Mai mult decât atât, cei de la Audi au anunțat că în 2021 va fi lansată și o serie limitată de vehicule autonome, care vor putea circula autonom inclusiv și în orașe. Tehnologia condusului autonom elaborată de către cei de la Audi se va regăsi și pe alte modele din cadrul grupului Volkswagen.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,718
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!