Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Honda mizează pe maşini electrice şi autonome!

8 Iunie 2017 - 18:10
Denis Godorozea
Honda mizează pe maşini electrice şi autonome!
Producătorul nipon a dezvăluit strategia pentru următorii ani, care include focusarea către vehiculele electrice şi autonome. Potrivit producătorului nipon, către anul 2030 o treime din vehiculele Honda vor fi electrificate. La moment cota vehiculelor electrice, hibride sau celor cu celule de combustibil Honda este de doar 5%. Apogeul vehiculelor electrice ar putea fi viitoarea generaţie Honda NSX, care ar putea evolua dintr-un super-car hibrid, într-un hyper-car absolut electric, dotat cu sistemul de propulsie cu 4 motoare electrice şi 1,000 CP la activ, prezentat în prototipul Acura NSX EV, care a luat locul trei la Pikes Peak 2016. Chiar dacă un asemenea model nu va apărea prea curând, pentru anul 2018 cei de la Honda promit alte două modele pur electrice la un preţ accesibil, unul dintre care va fi dedicat pieţei din China, iar cel de-al doilea model electric, care va fi dezvăluit în toamna acestui an, va fi vândut la nivel global. Pentru viitoarele vehicule electrice, cei de la Honda au creat şi o divizie dedicată, care va elabora nu doar substratul tehnic, dar şi caroseria vehiculelor electrice. O motoretă electrică, de asemenea, este pe agenda anului 2018.

Cel mai important anunţ însă, este lansarea maşinilor autonome de nivelul 4 în anul 2025! Potrivit celor de la Honda, acest sistem va contribui enorm la o societate fără de accidente rutiere. Deja către anul 2020 Honda va lansa automobile autonome de nivelul 3, care vor putea circula fără intervenţia conducătorului în anumite condiţii, în timp ce cel de la volan va trebui să fie pregătit să preia controlul, atunci când sistemul va solicita acest lucru. Următorul pas va fi nivelul 4, care va oferi un condus absolut autonom practic în toate situaţiile posibile, pe magistrală sau în oraş, fără de intervenţia conducătorului! Totuşi, în unele situaţii complexe sau în cazul condiţiilor meteo nefavorabile, conducătorul va trebui să preia controlul. Sistemul va fi bazat nu doar pe camere, radare, LiDAR-e, dar şi pe inteligenţa artificială, care va avea capacitatea de a învăţa.

Inteligenţa artificială va putea răspunde la situaţii complexe fără a se baza pe LiDAR sau GPS şi chiar va prezice deznodământul situaţiilor din trafic, pentru a evita pericolele.

Ce părere aveţi despre strategia celor de la Honda?
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
GALERIE FOTO (4 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter