Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Mercedes-Benz Model S a debutat acum 90 de ani cu o victorie pe Nurburgring!

7 Iunie 2017 - 13:16
Denis Godorozea
Mercedes-Benz Model S a debutat acum 90 de ani cu o victorie pe Nurburgring!
Nu merge vorba despre Tesla Model S, ci de Mercedes-Benz Model S (S de la Sport) sau “Elefantul Alb”, care a debutat acum 90 de ani cu o victorie grandioasă pe circuitul Nurburgring. Pe 19 iunie 1927, Rudolf Caracciola a câștigat cursa inaugurală de pe Nurburgring, înregistrând o viteză medie de 101.1 km/h. Model S a fost bazat pe Model K și avea un șasiu scurtat și ușurat cu 230 kg la 1,270 kg, iar sub capotă avea un propulsor în 6 cilindre în linie de 6,789 cm cubi, ce dezvolta 120 CP sau 180 CP atunci când se includea compresorul mecanic.

Această mașină de curse a pornit o istorie de succes pentru Mercedes-Benz, după care au apărut modelele SS, SSK și SSKL, cel din urmă triumfând în Mille Miglia din 1931, la volan fiind același Caracciola. Model S a fost și primul din așa numiții „Elefanții Albi”, mașinile de curse al celor de la Mercedes-Benz, care au dominat la sfârșitul anilor ’20 și începutul anilor ’30 ai secolului trecut. Denumirea a fost dată de către fani, datorită culorii albe și șuieratului caracteristic al compresorului mecanic.

Mercedes-Benz Model S a dominat în Baden-Baden Automobile Tournament (5 - 9 iulie 1927), iar cu o săptămână mai târziu, primele trei locuri au fost luate de sport-car-urile Model S la Grand Prix-ul Germaniei de sport- car-uri, ce a avut loc pe 17 iulie 1927 pe circuitul Nurburgring. Model S, de asemenea, a dominat cursa suedeză International Klausenpass Race ce a avut loc între 13 și 14 august 1927. Mașina de curse a fost vândută și piloților particulari – o practică deja obișnuită în sporturile cu motor de astăzi. Pentru anul 1928, Model S a fost înlocuit de modelele SS și SSK, care purtau numele de cod intern W06.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (6 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter