Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Porsche se pregăteşte intens de cursa de 24h de la Le Mans. Porsche Moldova îşi aşteaptă fanii pentru urmărirea cursei!

7 Iunie 2017 - 08:28
Ilie Toma
Porsche se pregăteşte intens de cursa de 24h de la Le Mans. Porsche Moldova îşi aşteaptă fanii pentru urmărirea cursei!
După o cursă de 24 ore spectaculoasă la Le Mans în anul 2016, atunci când Porsche şi-a adjudecat victoria în ultimele minute, pregătirile pentru cursa din acest an sunt în toi în tabăra celor de la Porsche.

Marca germană va pune în cursă doi bolizi Porsche 919 Hybrid în categoria principală, LMP1, bolizi care trec acum prin sesiunea de teste de dinaintea cursei. Cel mai bun timp obţinut anul acesta în seriile de teste este de 3:21.512 minute pentru un tur de circuit, cu 0.7 secunde mai bun decât cel mai bun rezultat al bolizilor Porsche din 2016, în ciuda noilor restricţii de aerodinamică impuse de organizatorii Le Mans în acest an. În cursa de 24 de ore, bolidul Porsche cu numărul 1 va fi condus succesiv de Neel Jani (CH), Andre Lotterer (DE) şi Nick Tandy (GB), în timp ce bolidul cu numărul 2 va fi împărţit de Earl Bamber (NZ) Timo Bernhard şi Brendon Hartley (NZ). Din cei 3 piloţi ai echipajului câştigător din anul 2016 – Marc Lieb, Neel Jani şi Romain Dumas – doar Jani va conduce şi în acest an un bolid în cursa de la Le Mans.

Chiar şi pentru o echipă câştigătoare pregătirile pentru o nouă cursă Le Mans nu sunt lipsite de provocări. Bamber s-a plâns pe lipsa echilibrului dorit pe bolidul numărul 2, iar mai târziu Hartley a făcut şi un accident cu acel vehicul în sesiunea de teste, care a costat echipa mult timp, maşina având nevoie şi de înlocuirea motorului. Bolidul numărul 1 a fost ferit de probleme tehnice, piloţii putându-se concentra pe setarea parametrilor. Deşi Audi nu mai participă în cursa din acest an, concurenţa va fi oricum dură, Toyota fiind însetată de mulţi ani după o victorie pe care aşa şi n-a mai obţinut-o.

Cursa de 24 de ore de la Le Mans va avea loc în week-end-ul zilelor de 17-18 iunie, pornind tradiţional în ziua de sâmbătă la ora 15:00 şi ţinând până în ziua de duminică la aceeaşi oră. Porsche Center Moldova a anunţat că va continua şi în acest an tradiţia de a invita fanii mărcii şi amatorii de motorsport în showroom-ul său din Chişinău pentru a urmări împreună cursa de 24 de ore. Şi PiataAuto.md va urmări îndeaproape cursa de la Le Mans, pentru noi această cursă fiind una aproape de suflet, întrucât în 2014 am fost prima entitate de presă din Moldova care a mers direct la Le Mans şi am relatat în direct cea mai intensă competiţie de anduranţă din lumea motorsportului.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
GALERIE FOTO (11 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter