Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră: Noul Jaguar XF Sportbrake (Video)

15 Iunie 2017 - 11:40
Denis Godorozea
În 2017 modelul de succes Jaguar XF împlineşte 10 ani de la lansare, iar odată cu acest jubileu, britanicii au dezvăluit şi noul break Jaguar XF Sportbrake. Noul model familist al producătorului britanic vine cu o siluetă dinamică (coeficientul aerodinamic – 0.29), dar şi montanţi spate convenţionali şi nu contopiți cu luneta precum au fost pe modelul precedent. Partea frontală este identică sedanului, blocurile optice spate însă fiind diferite, în locul celor două semiluni integrate în fâşia LED, fiind doar câte-o semilună pentru fiecare bloc optic, care mai iese şi înafara acestuia.
Potrivit celor de la Jaguar noul XF Sportbrake este echipat cu cele mai noi şi eficiente propulsoare diesel şi pe benzină din seria Ingenium în 4 cilindri cu puteri cuprinse între 163 şi 250 CP şi poate tracta remorci cu o greutate de până la 2,000 kg.

Versiunea de top este dotată cu un diesel V6 de 3.0 litri ce dezvoltă 300 CP şi 700 Nm, fiind capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în 6.6 secunde, să atingă viteza maximă de 250 km/h şi să indice un consum mixt de doar 5.7 l/100 km. Doar diesel-ul de 2.0 litri (180 sau 240 CP) poate fi combinat cu tracţiunea integrală AWD, în timp ce dieselul incipient de 163 CP, singurul benzinar de 2.0 litri şi 250 CP, dar şi dieselul de top de 3.0 litri (300 CP), au tracţiune doar pe puntea spate.

Volumul portbagajului este un pic mai mare faţă de predecesor şi constituie 565/1,700 de litri. Chiar dacă este cu 6 mm mai scurt, măsurând 4,955 mm, noul XF Sportbrake are un ampatament cu 51 mm mai mare - 2,960 mm.
Pentru că este destinat familiştilor cu un stil de viaţă activ, care pot urca pe o placă de surfing şi cuceri valurile, cei de la Jaguar oferă cheia-brăţară Activity Key, care o poţi purta pe mână şi care nu se teme de apă. Această cheie nu are nevoie de baterii, utilizând frecvenţe radio pentru a descuia/încuia maşina, atunci când este apropiată de inscripţia “Jaguar” de pe capacul portbagajului. Astfel, cheia convenţională poate fi lăsată la interior, aceasta fiind imobilizată atunci când maşina este încuiată prin intermediul „braţarei”.

Noul Jaguar XF Sportbrake este perfect pentru călătoriile cu familia, mai cu seamă atunci când este specificat cu imensul acoperiş panoramic, ce inundă interiorul cu lumină naturală.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (11 MATERIALE):
GALERIE FOTO (24 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter