Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Richard Hammond a avut un accident teribil la volanul hyper-car-ului electric Rimac Concept_One! (Video)

12 Iunie 2017 - 09:45
Denis Godorozea
Fostul prezentator Top Gear, Richard Hammond, care împreună cu Jeremy Clarkson şi James May duc o noua emisiune numită The Grand Tour, a nimerit într-un accident teribil în ziua de sâmbătă 10 iunie 2017.
Fiind în Elveţia, pentru filmările celui de-al doilea sezon The Grand Tour, cei trei prezentatori au făcut parte dintr-o cursă de urcare în pantă (Hill Climb), Jeremy Clarkson fiind la volanul noului Lamborghini Aventador S, James May la volanul noii Honda NSX, iar Richard Hammond la volanul hyper-car-ului electric Rimac Concept_One. Potrivit lui Clarkson, camarazii săi au dorit să mai facă câte-o tură înainte de plecare, iar atunci şi s-a întâmplat accidentul.

În filmuleţul de mai jos veţi vedea cum Richard Hammond conducea cu viteză excesivă (în jur de 200 km/h după spusele lui Clarkson), chiar după ce trecuse linia de finiş, după care au urmat două curbe mai lejere şi una de 90 de grade spre stânga. Hammond nu a reuşit să frâneze la timp şi a zburat de pe drum! Electromobilul a fost grav avariat şi practic îndată după accident a luat foc. Din fericire, Hammond a fost evacuat din maşină foarte rapid şi nu a păţit nimic grav, cu excepţia fracturii la genunchiul stâng.
Prezentatorul a fost transportat cu elicopterul la spitalul St. Gallen, unde a primit tratamentul necesar. Richard Hammond a scăpat miraculos în cel de-al doilea accident teribil, care putea fi fatal. Primul accident l-a suferit cu un dragster în timpul filmărilor pentru Top Gear în 2006. Accidentul de atunci s-a produs la o viteză mult mai mare, de aproximativ 463 km/h.

Nici Rimac Concept_One nu este o maşină lentă, având 1,088 CP la activ (1,600 Nm) şi fiind capabilă să accelereze de la 0 la 100 km/h în 2.6 secunde, la 200 km/h în 6.2 secunde, iar până la 300 km/h în 14.2 secunde, în timp ce viteza maximă este de 355 km/h! Conform lui Clarkson, Richard Hammond cunoştea potenţialul maşinii, pentru că a condus-o pe circuit, pe magistrală şi în munţi.

În cel de-al doilea filmuleţ îl veţi vedea pe Richard Hammond în spital, glumind ca de obicei.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (3 MATERIALE):
GALERIE FOTO (6 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter