Hibrizii cu sistem electric de 48 de volţi vor putea utiliza transmisia manuală! (Video)

Practic toate vehiculele hibride utilizează transmisii automate, excepţie fiind unele modele Honda (prima generaţie Insight, CR-Z şi Civic Hybrid). În viitor însă, pentru a se conforma normelor ecologice tot mai restrânse, majoritatea vehiculelor, chiar şi cele accesibile, vor fi oferite cu propulsii hibride incipiente, numite mild-hybrid, ce vor utiliza sistemul electric de 48 de volţi. Acest lucru nu înseamnă „moartea” transmisiei manuale, însă.
Datorită noii tehnologii elaborate de către germanii de la Schaeffler, viitoarele modele hibride cu sistem electric de 48 de volţi vor putea utiliza transmisia manuală, care va fi o alternativă mai ieftină celei automate pe vehicule mai accesibile. Pentru aceasta inginerii germani au elaborat un modul hibrid de 48 de volţi, care este integrat între motor şi transmisia manuală, în locul ambreiajului. Acest modul reduce consumul (cu până la 22%) şi nivelul emisiilor CO2, fiind capabil să ofere un surplus de putere propulsorului convenţional şi să recupereze energia în orice treaptă. Modulul celor de la Schaeffler poate decupla motorul convenţional şi propulsa maşina în regim pur electric la viteze de până la 50 km/h. Potrivit germanilor, motorul electric de 16 CP mai are rol şi de starter, ce elimină necesitatea unui sistem convenţional de pornire al motorului. Modulul hibrid nu necesită sistem de răcire adiţional, precum un sistem hibrid convenţional şi nici de pachet de baterii, acesta fiind capabil să lucreze cu sistemul electric de 48 de volţi al automobilului, ce utilizează cablaje cu o secţiune cu 75% mai mică faţă de cele utilizate pe vehiculele cu sistem electric de 12 volţi.

Cel puţin un sistem similar vor avea toate modelele noi Volvo, producătorul suedez anunţând recent că noile modele lansate începând cu anul 2019 vor fi dotate cu un motor electric.
0
2,325
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!