Marea Britanie ar putea interzice vehiculele diesel şi pe benzină către anul 2040

Poluarea este o problem acută în Regatul Unit, iar din cauza acesteia populaţia are probleme grave de sănătate, anual fiind pierdute 2.7 miliarde de lire sterline din cauza productivităţii scăzute. Autorităţile britanice au decis să remedieze problema radical, intenţionând să interzică vânzarea vehiculelor convenţionale cu motoare diesel sau pe benzină către anul 2040!
Astfel, începând cu 2040 în Marea Britanie nu vor putea fi vândute vehiculele noi cu motoare convenţionale. Potrivit britanicilor, producătorii continuă să vândă vehicule noi diesel, care poluează aerul de 15 ori mai mult decât ar trebui s-o facă. Se pare că însăşi populaţia britanică este foarte îngrijorată din cauza poluării aerului, acest lucru se observă şi în cifrele de vânzări. Spre exemplu, în luna mai 2017 britanicii au procurat 81,500 de vehicule diesel, sau cu 20% mai puţin faţă de aceeaşi lună a anului trecut, în timp ce cota de piaţă ale acestora a scăzut de la 50% la 43%.
Între timp în Marea Britanie va fi urgentată introducerea amenzilor pentru conducătorii ce vor intra nesancţionat în aşa numitele „zone curate”, iar transportul public va primi propulsii, care vor polua mai puţin aerul. Guvernul va subvenţiona nu doar procurarea vehiculelor electrice, dar şi cele plug-in hibride, sperând că deja către anul 2050 toate vehiculele din Marea Britanie vor fi ecologice sau vor avea emisii extrem de joase.
0
2,062
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!