Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Mercedes-AMG GT4 – o nouă maşină de curse din Affalterbach

25 Iulie 2017 - 17:08
Denis Godorozea
După dezvăluirea noului BMW M4 GT4, cei de la Mercedes-Benz vin cu un răspuns – noul Mercedes-AMG GT4! Maşina de curse este bazată pe modelul de producţie Mercedes-AMG GT R şi va concura în noua categorie de maşini de curse, care prinde o popularitate tot mai mare în rândurile piloţilor începători şi nu numai.
Începând cu anul 2010 cei de la Mercedes-AMG au avut rezultate excepţionale în categoria GT3, mai întâi cu SLS AMG GT3, iar în ultimii ani şi cu Mercedes-AMG GT3. Noul Mercedes-AMG GT4 se va situa cu o treaptă mai jos, fiind mai aproape de modelul de producţie.

Noul Mercedes-AMG GT4 poate accelera de la 0 la 100 km/h în mai puţin de 4 secunde şi atinge o viteză maximă de peste 250 km/h, în mare parte datorită V8-ului Biturbo de 4.0 litri ce dezvoltă 510 CP şi 600 Nm, fiind cuplat la transmisia secvenţială în 6 trepte cu acţionare pneumatică. Deşi are cu 75 CP şi 100 Nm mai puţin faţă de modelul de producţie, maşina de curse este cu 165 kg mai uşoară, având o greutate de 1,390 de kg. Capota, eleronul spate şi practic toate elementele de la interior sunt realizate din fibră de carbon. Jantele forjate de 18 inch sunt apropiate ca design de cele a modelului de producţie, maşina de curse având un aspect şi mai spectaculos. Siguranţa pilotului este asigurată de cuşca de protecţie realizată din oţel de înaltă rezistenţă, precum şi de trapa detaşabilă, prin care poate ieşi pilotul în caz de accident.
Primele exemplare Mercedes-AMG GT4 vor ajunge la echipele de curse pentru clienţi la sfârşitul anului 2017 şi vor costa 198,850 de euro. Până atunci maşina va continua seria de teste, care va totaliza 30,000 de kilometri de teste pe diverse circuite. Noul AMG GT4 deja a demonstrat fiabilitatea sa în cursa de anduranţă pe circuitul Lausitzring, care a durat 30 de ore.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (11 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter