Mercedes-Benz recheamă peste 3 milioane de vehicule diesel

Cei de la Mercedes-Benz au fost acuzaţi, că ar fi trişat cu emisiile modelelor sale, precum au făcut-o cei de la Volkswagen, iar pentru a evita conflictele şi penalităţile masive, producătorul german a iniţiat o acţiune de rechemare voluntară, care include un total de 3 milioane de vehicule diesel, inclusiv utilitare. Spre deosebire de Volkswagen, care a recunoscut că a înșelat autoritățile de reglementare, Mercedes-Benz a declarat că a respectat reglementările care permit vehiculelor să reducă controlul emisiilor pentru a proteja propulsorul în condiţii anumite.
Deja începând cu luna martie a anului curent, cei de la Mercedes-Benz au oferit clienţilor modelelor compacte (A-Class, B-Class, CLA şi GLA) îmbunătăţiri ale emisiilor NOx pentru propulsorul diesel de 2.1 litri, iar de atunci 45% dintre automobilele vizate au fost îmbunătăţite. O propunere similară a fost oferită şi proprietarilor modelului V-Class (274,000 de exemplare vizate) – la moment 75% dintre utilitare au primit îmbunătăţiri.

Acum, pe lângă modelele menţionate mai sus, rechemarea voluntară a fost extinsă cu alte peste 3 milioane de vehicule echipate cu propulsoare diesel Euro 5 şi Euro 6 – practic toate modelele diesel înregistrate în Europa în ultimii ani. Rechemarea va fi gratuită pentru posesori, nu şi pentru cei de la Mercedes-Benz, care vor cheltui pentru aceasta nu mai puţin de 220 milioane de euro.
Cei de la Mercedes-Benz anunţă că vor implementa cât de curând posibil noua unitate diesel de 2.0 litri (OM 654), care a debutat pe noua generaţie E-Class, pe întreaga gamă de modele, în locul vechiului diesel de 2.1 litri.

Mai mult decât atât, pentru a evita ca maşinile diesel să fie interzise în oraşele europene, şi cei de la Audi şi BMW vor rechema voluntar milioane de automobile diesel vechi, pentru a fi îmbunătăţite (în jur de 13 milioane împreună cu cei de la Mercedes-Benz). Mai multe oraşe europene au anunţat că vor interzice automobilele vechi cu propulsoare diesel, dar la moment doar oraşul Hamburg a implementat cu succes această restricţie.
0
2,515
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!