Moldova: Vehiculele transnistrene ar putea primi numere neutre pentru circulaţia internaţională

Vehiculele transnistrene ar putea primi numere neutre pentru a putea fi admise în circulaţia internaţională. Această problemă a fost discutată în cadrul sediului Misiunii OSCE din Chișinău la ședința grupurilor de lucru sectoriale pentru transport auto din Chișinău și Tiraspol. Astfel, vehiculele rutiere din regiunea transnistreană urmează să fie înregistrate în cadrul subdiviziunilor Î.S. ,,CRIS ,,Registru”, beneficiind de o procedură simplificată de înmatriculare.
Aceste vehicule vor primi numere de înmatriculare neutre, care ar putea fi produse la Tiraspol. Deşi partea transnistreană a insistat ca inspecția fizică a vehiculelor să fie efectuată de către experții de la Tiraspol, această propunere nu a fost acceptată de către reprezentanții Chișinăului, care au menționat că inspecția fizică a vehiculelor este una dintre etapele de înmatriculare şi urmează a fi efectuată de către reprezentanții Î.S. ,,CRIS ,,Registru”. În conformitate cu prevederile Convenției asupra circulației rutiere de la Viena, orice parte contractantă care eliberează certificatele de circulație pentru autovehicule, poartă răspundere pentru acestea în momentul când ele se află în trafic internaţional.

Datorită înregistrării şi numerelor neutre vehiculele din regiunea transnistreană vor fi admise prin punctele de trecere a frontierei de stat. Pe lângă înregistrare facilitată este examinată și posibilitatea acordării unor scutiri la plata accizelor. În perspectivă, accizele de import a vehiculelor din regiunea transnistreană urmează a fi armonizate cu accizele existente.
0
2,836
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!