Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră: Noul Mercedes-Benz X-Class! (Video)

19 Iulie 2017 - 10:06
Denis Godorozea
După mai multe teasing-uri, iată că cei de la Mercedes-Benz au dezvăluit noul lor pick-up premium numit X-Class (de la XtraClass). Inspirat din conceptele cu aceeaşi denumire, noul X-Class este de fapt, un Nissan Navara NP300 debutat în 2015, care a primit aparenţă de Mercedes-Benz.
Partea frontală este tipică Mercedes-Benz, cu blocuri optice LED, în timp ce posteriorul dispune de blocuri foarte mici şi neexpresive. Pe lateral, tangenţele cu pick-up-ul nipon sunt foarte mari, noul X-Class având aceeaşi formă a geamurilor laterale, aceleaşi portiere spate şi doar portierele faţă sunt un pic diferite, iar oglinzile sunt aceleaşi şi dispun de indicatoare de direcţie integrate. Noul X-Class va fi disponibil în trei interpretări – Pure, Progressive şi Power, unde Pure este versiunea de bază, cu bare de protecţie nevopsite, jante din fier şi interior simplist.

La interior similarităţile cu Navara aproape că dispar. Toate elementele interiorului fiind noi şi apropiate ca design modelelor Mercedes-Benz şi conceptelor X-Class. Prizele de aer sunt preluate de la A-Class, iar volanul şi planşa de bord, precum şi sistemul multimedia cu display de până la 8.4 împreună cu rotula de control şi touch-pad, sunt identice C-Class-ului. Doar levierul arhaic al transmisiei amplasat pe tunelul central aduce aminte de Navara, pentru că de la pick-up-ul nipon au şi fost preluate propulsoarele şi transmisiile (manuală în 6 trepte şi automată în 7 trepte).
Noul Mercedes-Benz X-Class va fi disponibil cu propulsorul diesel în patru cilindri de 2.3 litri ce pe motorizarea X 220 d livrează 163 CP (403 Nm) cu un singur turbocompresor şi, respectiv, 190 CP (450 Nm) cu două turbocompresoare, pe motorizarea X 250 d. Propulsoarele sunt disponibile atât cu tracţiunea spate, cât şi cu cea integrală numită 4Matic, care, de fapt, este aceeaşi tracţiune ca şi pe Navara. Cea mai dinamică este versiunea X 250 d cu tracţiune spate şi transmisie manuală, care accelerează de la 0 la 100 km/h în 10.9 secunde şi atinge viteza maximă de 184 km/h. Aceasta este şi cea mai eficientă versiune, având un consum mixt de 7.4 l/100 km. Va mai exista o versiune pe benzină, X 200 (165 CP), care va fi oferită doar cu volanul pe dreapta, tracţiune spate şi transmisie manuală pe pieţi specifice, precum Maroc sau Dubai.

Pe la mijlocul anului 2018 sub capota lui X-Class va apărea şi unicul propulsor diesel marca Mercedes-Benz, V6-le de 3.0 litri, cunoscut anterior pe diverse modele începând cu G-Class până la noul E-Class. Pe X-Class, motorizarea X 350 d va oferi 258 CP şi transmisie automată 7G-Tronic Plus, la fel, Mercedes-Benz. Tracţiunea integrală 4Matic va fi standard pe această versiune.
Noul Mercedes-Benz X-Class are 5,340 mm în lungime, 1,920 mm în lăţime,1,819 mm în înălţime, un ampatament de 3,150 mm, şi o gardă la sol de 202 mm (221 mm cu pachetul opţional de offroad). Jantele oferite vor fi de 17, 18 sau 19 inch. În dependenţă de versiune sarcina maximală pe care o poate duce în benă variază de la 991 kg la 1,042 kg. Cea mai mare sarcină o poate duce versiunea de bază X 220 d, cu tracţiune spate şi transmisie manuală. Noul X-Class poate tracta remorci cu o masa totală de la 1,650 kg la 3,500 de kg, iarăşi, în dependenţă de versiunea aleasă.

Noul Mercedes-Benz X-Class va fi produs la uzina Nissan din Barcelona, Spania, împreună cu modelul Navara NP300, iar din 2019 şi la uzina Renault, din Cordoba, Argentina, împreună cu Renault Alaskan - o altă clonă al lui Navara. Noul X-Class va fi vândut în Argentina, Australia, Noua Zeelandă, Africa de Sud, Marea Britanie şi Europa. În Germania preţurile pentru pick-up-ul celor de la Mercedes-Benz vor începe de la 37,294 de euro.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (4 MATERIALE):
GALERIE FOTO (48 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter